Νέα
  • ΓΔ: 1502.79 +0.82%
  • Τζίρος: 105,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Εξέδωσε NAVTEX για έρευνες στο Αιγαίο μεταξύ Λέσβου και Σκύρου, τον Μάϊο

Νέα NAVTEX στο Αιγαίο, μεταξύ Λέσβου και Σκύρου εξέδωσε η Τουρκία για άσκηση που θα διεξαχθεί από 6 έως και 13 Μαΐου. Η περιοχή που επέλεξε να δεσμεύσει η Άγκυρα είναι ακριβώς στο κέντρο του Αιγαίου και αποτελεί σταθερή και πάγια διεκδίκηση της Τουρκίας όχι μόνο για την άσκηση αρμοδιοτήτων αλλά και για την άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Μια δεύτερη περιοχή που δεσμεύεται βρίσκεται νοτίως της Λέσβου στα όρια των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Η NAVTEX έρχεται λίγες ημέρες μετά την επιστολή του Αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ που καλεί το Κογκρέσο να στηρίξει την πιθανή πώληση F-16 στην Τουρκία με τον Τούρκο ΥΠΕ, Μ. Τσαβούσογλου να δηλώνει ότι η υπόθεση  "πάει καλά".

Αυτό φαίνεται ότι έδωσε στην Τουρκία τη σιγουριά να επανεκκινήσει την πρακτική της αμφισβήτησης ελληνικών αρμοδιοτήτων στο Αιγαίο αναγγέλλοντας την πραγματοποίηση άσκησης Έρευνας και Διάσωσης στην καρδιά του Αιγαίου, εκεί που η αρμοδιότητα ανήκει στις Ελληνικές Αρχές.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ