Νέα
  • ΓΔ: 827.81 +0.34%
  • Τζίρος: 24,45 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Tesla: Αυξάνει την παραγωγή Made in China

Tesla
Πηγή: APImages

Οι παραδόσεις του crossover που παράγεται από την Κίνα ξεκίνησαν τη Δευτέρα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Δεν είναι σαφές πόσα οχήματα Model Y παραδόθηκαν ή αν παραδόθηκαν σε υπαλλήλους της εταιρείας και πελάτες.

Η Κίνα - η μεγαλύτερη αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων στον κόσμο - είναι εξαιρετικά σημαντική για την Tesla καθώς η εταιρεία θέλει να αυξήσει τις πωλήσεις της από περίπου 500.000 οχήματα το 2020 σε 20 εκατομμύρια ετησίως κατά την επόμενη δεκαετία.

Η Κίνα ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από το ρεκόρ της Tesla το 2020 - η εταιρεία παρέδωσε 499.550 οχήματα, μια εντυπωσιακή αύξηση 36% σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Η εταιρεία ξεκίνησε την παραγωγή του μοντέλου Tesla Model 3 στο Gigafactory στη Σαγκάη της Κίνας - το πρώτο της εργοστάσιο εκτός των ΗΠΑ - στα τέλη του 2019. Η Tesla δημιούργησε το εργοστάσιο της Σαγκάης, μια επένδυση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε λιγότερο από ένα χρόνο. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες καθιερώνουν τοπική παραγωγή οχημάτων για τη μείωση του κόστους αποστολής και την αποφυγή εισαγωγικών δασμών ή καθυστερήσεων, ειδικά στην Κίνα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ