Νέα
  • ΓΔ: 789.27 +1.28%
  • Τζίρος: 38,03 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Deutsche Telekom: Απέκτησε το 48,4% της T-Mobile US μέσω της SoftBank Group

Το 48,4% της T-Mobile US απέκτησε η Deutsche Telekom καθώς πλήρωσε 2,4 δισ.δολάρια στη SoftBank Group για να αυξήσει τη συμμετοχή της στην T-Mobile US, ώστε να αποκτήσει την πλειοψηφία της αμερικανικής θυγατρικής.

Η γερμανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών αγόρασε 21,2 εκατ. μετοχές με μέση τιμή τα 113 δολάρια για κάθε μετοχή της T-Mobile.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί μέρος των σχεδόν 4 δισ. ευρώ που έλαβε από την προσφάτως ολοκληρωθείσα πώληση της T-Mobile Netherlands, για να εξαγοράσει το ποσοστό.

Ενώ οι ευρωπαϊκές εταιρείες τηλεπικοινωνιών δυσκολεύονται, λόγω του υψηλού ανταγωνισμού και των αυστηρών κανονιστικών ρυθμίσεων, η Deutsche Telekom έχει εδώ και καιρό επισημάνει ότι επιθυμεί να αυξήσει τη συμμετοχή της στις αμερικανικές δραστηριότητες, οι οποίες αντιστοιχούν στα δύο τρίτα των πωλήσεων του ομίλου.

Η SoftBank προηγουμένως είχε εμπλακεί σε μια περίπλοκη συμφωνία με τη Deutsche Telekom για την πώληση μέρους της συμμετοχής της στην T-Mobile US. Η εταιρεία κατέληξε να έχει μερίδιο στην αμερικανική εταιρεία μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης συγχώνευσης με τη sprint Corp. to 2020.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ