Νέα
  • ΓΔ: 792.73 -0.68%
  • Τζίρος: 51,64 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ελ. Μασκ: Πρόταση-μαμούθ για εξαγορά του Twitter με μετρητά - Δίνει 54,2 δολ. ανά μετοχή

Ελον Μασκ / Πηγή: AP Images
Ελον Μασκ / Πηγή: AP Images

Λίγες ώρες μετά τη μήνυση που κατέθεσαν κατά του Έλον Μασκ, πρώην μέτοχοι του Twitter, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι έχασαν την πρόσφατη εξέλιξη της τιμής της μετοχής, επειδή άργησε να αποκαλύψει ότι κατέχει μερίδιο 9,2% της εταιρείας, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla, παρουσίασε προσφορά για την εξαγορά του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου Twitter για 54,20 δολάρια ανά μετοχή.

Η κίνηση «ματ» έρχεται ενώ εκκρεμεί η ομαδική αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, όπου οι μέτοχοι είπαν ότι ο Μασκ, έκανε «ουσιαστικά ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις και παραλείψεις» έως τις 24 Μαρτίου, όταν δεν αποκάλυψε ότι είχε επενδύσει στο Twitter, όπως απαιτείται από την ομοσπονδιακή νομοθεσία.

Οι μετοχές του Twitter αυξήθηκαν 27% στις 4 Απριλίου, στα 49,97 δολάρια από 39,31 δολάρια, όταν ο Μασκ αποκάλυψε ότι αγόρασε μετοχές, κάτι που οι επενδυτές θεώρησαν ως ψήφο εμπιστοσύνης στο Twitter από τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ