Νέα
  • ΓΔ: 805.79 -0.57%
  • Τζίρος: 48,50 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Θετικός στον κορονοϊό ο Μάριο Ντράγκι - Αναβάλλει το ταξίδι του στην Αφρική

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι βρέθηκε θετικός στον COVID-19 και οι υπουργοί του θα τον αντικαταστήσουν σε ένα ταξίδι στην Αφρική αυτή την εβδομάδα για συμφωνίες που θα περικόψουν την εξάρτηση της χώρας του από το ρωσικό αέριο, ανακοίνωσε το γραφείο του τη Δευτέρα.

Ο Μάριο Ντράγκι, ο οποίος δεν έχει συμπτώματα, επρόκειτο να επισκεφθεί την Δημοκρατία του Κονγκό και την Αγκόλα στις 20 και 21 Απριλίου για την υπογραφή ενεργειακών συμβολαίων.

Της ιταλικής αντιπροσωπείας θα ηγηθούν πλέον ο υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο και ο υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Ρομπέρτο Τσινγκολάνι.

Η Ιταλία, η οποία εισάγει περίπου το 95% του φυσικού αερίου που καταναλώνει, είναι μία από τις πλέον εξαρτημένες από το ρωσικό φυσικό αέριο ευρωπαϊκές χώρες. Το 45% των εισαγωγών της προέρχεται από την Ρωσία.

Η ιταλική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την επιβολή των δυτικών κυρώσεων κατά της Μόσχας μεγάλη διπλωματική επίθεση με στόχο την διαφοροποίηση των ενεργειακών της πηγών.

Ο Λουίτζι Ντι Μάιο έχει ήδη επισκεφθεί την Αλγερία, το Κατάρ, το Κονγκό, την Αγκόλα και την Μοζαμβίκη.

Ο Μάριο Ντράγκι επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα το Αλγέρι, όπου ανακοίνωσε συμφωνία για την αύξηση των εξαγωγών φυσικού αερίου από την Αλγερία προς την Ιταλία.

Η Αλγερία, ένας από τους βασικούς εμπορικούς εταίρους της Ιταλίας, είναι ο δεύτερος, μετά την Μόσχα, προμηθευτής φυσικού αερίου.

Η Ιταλία επιδιώκει στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης την επιβολή πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου. Σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στο χθεσινό φύλλο της Corriere della Sera ο Μάριο Ντράγκι δηλώνει ότι η πρότασή του θα συζητηθεί κατά την επόμενη ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής.

«Η Ευρώπη αγοράζει περισσότερο του 50% του φυσικού αερίου που εξάγεται από την Ρωσία. Η εμπορική ισχύς της ΕΕ επί της Μόσχας είναι ένα όπλο που πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Η επιβολή πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου θα μείωνε την χρηματοδότηση που δίνουμε καθημερινά στην Ρωσία», δηλώνει ο ιταλός πρωθυπουργός.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ