Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Επιχείρηση... θερμοστάτης στην Ιταλία: Αυστηρά όρια στον κλιματισμό με φόβο μπλακ-άουτ

Οριο τους 25 βαθμούς Κελσίου στον κλιματισμό βάζει η Ιταλία από τον Μάιο, καθώς η κρίση στην Ουκρανία δημιουργεί φόβους για την ενεργειακή επάρκεια. Σύμφωνα με τον Guardian, σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια θα απαγορεύεται να ρυθμίζουν τον κλιματισμό τους σε θερμοκρασία χαμηλότερη από 25 βαθμούς Κελσίου από τον επόμενο μήνα.

Η πρωτοβουλία για τον περιορισμό της ενέργειας, που ονομάζεται «επιχείρηση-θερμοστάτης», έρχεται καθώς η Ιταλία υπέγραψε την Τετάρτη συμφωνία με την Αγκόλα για την αύξηση των προμηθειών φυσικού αερίου από τη χώρα της Νότιας Αφρικής

Οι κανόνες θα ξεκινήσουν να ισχύουν την 1η Μαΐου και θα ισχύουν έως τις 31 Μαρτίου του επόμενου έτους, με τη θέρμανση σε δημόσια κτίρια κατά τη διάρκεια του χειμώνα να μην επιτρέπεται να υπερβαίνει τους 19 βαθμούς Κελσίου. Δεν είναι ακόμη σαφές πώς θα αστυνομευτεί το μέτρο, αλλά επιθεωρητές από το υπουργείο Εργασίας θα μπορούσαν να αναλάβουν ελέγχους, με όσους παραβιάζουν τα όρια να επιβάλλονται πρόστιμο μεταξύ 500 και 3.000 ευρώ, ανέφερε η Il Messaggero. Το μέτρο δεν ισχύει για νοσοκομεία, αλλά μπορεί τελικά να επεκταθεί και σε ιδιωτικές κατοικίες.

Περίπου το 57% του ενεργειακού κόστους ενός κτιρίου δημόσιων γραφείων προέρχεται από τον έλεγχο της θερμοκρασίας

Ο Renato Brunetta, υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, είπε ότι η πρωτοβουλία, που εισήχθη από το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, ήταν ένα «θετικό» σημάδι και θα εξοικονομούσε 2-4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως. Περίπου το 57% του ενεργειακού κόστους ενός κτιρίου δημόσιων γραφείων προέρχεται από τον έλεγχο της θερμοκρασίας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ