Νέα
  • ΓΔ: 794.73 +1.95%
  • Τζίρος: 48,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Twitter: Περνά στον Ελον Μασκ έναντι 44 δισ. δολαρίων - Εκλεισε το mega-deal

Ελον Μασκ / Πηγή: AP
Ελον Μασκ / Πηγή: AP

Εκλεισε σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με το Reuters, η συμφωνία για την αγορά του Twitter από τον δισεκατομμυριούχο Ελον Μασκ, έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια τεράστια επιχειρηματική συμφωνία, με την οποία ο έλεγχος της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οι κορυφαίοι πολιτικοί ηγέτες, περνά στον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου.

Οι συζητήσεις για τη συμφωνία, η οποία την περασμένη εβδομάδα φάνηκε αβέβαιη, επιταχύνθηκαν το Σαββατοκύριακο, αφότου ο Ελον Μασκ ενημέρωσε τους μετόχους του Twitter με τις λεπτομέρειες για τη χρηματοδότηση της προσφοράς του.

Υπό πίεση, το Twitter ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τον Μασκ για να αγοράσει την εταιρεία στην προτεινόμενη τιμή των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή, συμφωνία που τελικά έκλεισε σήμερα αργά το απόγευμα.

Η διαπραγμάτευση της μετοχής της Twitter Inc ανεστάλη εν αναμονή ανακοινώσεων, όπως έγινε γνωστό από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Νωρίτερα, η μετοχή της εταιρείας κατέγραφε άνοδο +5,5%, φτάνοντας τα 51,60 δολάρια.

Ο Μασκ είπε νωρίτερα ότι το Twitter πρέπει να αναπτυχθεί και να γίνει μια γνήσια πλατφόρμα ελευθερίας του λόγου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ