Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Δανία: Στέλνει αλλοδαπούς κρατούμενους σε φυλακές στο Κόσοβο επί πληρωμή

Η Δανία υπέγραψε συμφωνία με το Κόσοβο για να αποστείλει σε φυλακές έξω από την Πρίστινα 300 κρατούμενους έναντι 15 εκατ. ευρώ ετησίως, μια συναλλαγή της οποίας τα βασικά στοιχεία είχαν ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο.

«Υπογράψαμε τώρα μια καινοτόμα συμφωνία που θα εξασφαλίσει μια καλύτερη δυναμικότητα στις υπερπλήρεις φυλακές μας και θα ελαφρύνει την πίεση στους σωφρονιστικούς μας υπαλλήλους», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Δανός υπουργός Δικαιοσύνης Νικ Χέκερουπ.

Οι πρώτοι κρατούμενοι αλλοδαποί, που έχουν καταδικαστεί σε απέλαση αφού εκτίσουν την ποινή τους, αναμένεται να φυλακιστούν από τις αρχές του 2023 στη φυλακή του Τζίλαν, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από την Πρίστινα.

«Με αυτή τη συμφωνία, η Δανία στέλνει εξίσου ένα σαφές μήνυμα στους αλλοδαπούς που προέρχονται από τρίτες χώρες που έχουν καταδικαστεί σε απέλαση: το μέλλον σας δεν είναι στη Δανία και άρα δεν θα πρέπει να εκτίσετε εδώ την ποινή σας», υπογράμμισε ο Χέκερουπ.

Το 2020, περίπου 350 κρατούμενοι επρόκειτο να απελαθούν μετά την έκτιση της ποινής τους σε δανέζικες φυλακές.

Από το 2015, ο αριθμός των κρατουμένων σε σωφρονιστικά ιδρύματα κατέγραψε άλμα 19% στη Δανία ξεπερνώντας τα 4.000 άτομα στις αρχές του 2021, το οποίο αντιστοιχεί σε ποσοστό κάλυψης που υπερβαίνει το 100%, σύμφωνα με εθνικά στατιστικά στοιχεία.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, ο αριθμός των φρουρών μειώθηκε κατά 18% στο βασίλειο αυτό των 5,8 εκατ. κατοίκων, που είναι γνωστό για τις «ανοικτές» φυλακές του που προορίζονται για κρατούμενους που εκτίουν ποινές μικρότερες των πέντε ετών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ