Νέα
  • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
  • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μάσκ: Θα καλοδεχθεί τον Ντόναλντ Τράμπ στο Twitter όταν το αγοράσει

Την πόρτα του Twitter θα ανοίξει ο Έλον Μασκ, στον Ντόναλτ Τράμπ όταν θα εξαγοράσει την δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με τις αντιδράσεις να είναι ήδη έντονες.

Μιλώντας στο συνέδριο Future of the Car των Financial Times ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτη της Tesla απάντησε στην ερώτηση που όλοι του έθεταν μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς του Twitter. Εάν δηλαδή, θα ανακαλέσει τον αποκλεισμό της προσωπικής σελίδας του πρώην Αμερικανού προέδρου μετά τις ψευδής προεκλογικές δημοσιεύσεις του και τη βία που ξέσπασε στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου του 2020 μετά την ήττα του στις εκλογές.

Ο Μασκ, ο οποίος έχει δηλώσει ότι είναι θαυμαστής του ελεύθερου λόγου, είχε χαρακτηρίσει τον αποκλεισμό του Τραμπ μια «ηθικά λανθασμένη και τελείως ανόητη κίνηση» αφήνοντας από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για 44 δισεκατομμύρια δολάρια, να διαφανεί η πρόθεσή του.

Το οξύμωρο ωστόσο είναι, ότι η άποψη αυτή του Μασκ βρίσκει σύμφωνο και τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter, τον Τζακ Ντόρσεϊ ο οποίος ουσιαστικά έδωσε εντολή για να μπλοκάρει το Twitter τον Ντόναλτ Τράμπ.

Ο Ντόρσεϊ, μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν, απάντησε σε έναν χρήστη του Twitter λέγοντας ότι ο αποκλεισμός του λογαριασμού του Τραμπ στο Twitter ήταν μια «επαγγελματική απόφαση» που «δεν θα έπρεπε να γίνει» και συμβούλεψε το Twitter να «επανεξετάσει» την επιλογή του και «να εξελιχθεί όσο χρειάζεται».

Δήλωσε επίσης, ότι η μόνιμη απαγόρευση θα πρέπει να επιβάλλεται μόνο εάν κάποιος εμπλέκεται σε «παράνομη συμπεριφορά, ανεπιθύμητη αλληλογραφία ή χειραγώγηση δικτύου κ.λπ.».

Ο λογαριασμός του κ. Τραμπ ανεστάλη για 12 ώρες αφού χαρακτήρισε όσους εισέβαλαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ «πατριώτες».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ