Νέα
  • ΓΔ: 779.2 -0.06%
  • Τζίρος: 71,72 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μπλόκο σε πλοίο με ελληνική σημαία στην Αγγλία - Μετέφερε ρωσικά καύσιμα

Τανκερ / Πηγή: Pixabay
Φωτογραφία αρχείου / Πηγή: Pixabay

Ακτιβιστές της Greenpeace εμπόδισαν την είσοδο ελληνικού δεξαμενόπλοιου σε λιμάνι της νότιας Αγγλίας, διότι μετέφερε ρωσικά καύσιμα, με την αστυνομία να προχωράει σε οκτώ συλλήψεις, μεταδίδει το Reuters.

Η περιβαλλοντική οργάνωση ανακοίνωσε ότι το απόγευμα της Κυριακής 12 ακτιβιστές της κατέλαβαν μια προβλήτα του Navigator Terminals στο Έσσεξ, όπου αναμενόταν να εκφορτώσει υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο.

«Οι υπουργοί μετέθεσαν την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου για το τέλος του έτους, παρά την ισχυρή δημόσια υποστήριξη σ' αυτήν», δήλωσε η ακτιβίστρια Georgia Whitaker.

Η Βρετανία και η ΕΕ έχουν απαγορεύσει τον κατάπλου πλοίων υπό ρωσική σημαία στα λιμάνια τους, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δηλώσει ότι θα καταργήσει σταδιακά μέχρι το τέλος του έτους και τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, κάτι που σημαίνει ότι πλοία με ξένη σημαία που μεταφέρουν ρωσικά φορτία προς το παρόν μπορούν να καταπλέουν στα λιμάνια. 

Η αστυνομία του Έσσεξ ανακοίνωσε ότι οι αστυνομικοί κλήθηκαν στο τερματικό σταθμό του Navigator αργά το βράδυ της Κυριακής.

«Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα ως ύποπτοι για σοβαρή παραβίαση», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

«Η αστυνόμευση δεν είναι αντίθετη προς τις διαμαρτυρίες, αλλά πρέπει να παρέμβουμε όπου υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή ή όπου υπάρχει υποψία ότι παραβιάζονται οι νόμοι», ανέφερε, χωρίς περαιτέρω σχόλια.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ορισμένα πλοία που μεταφέρουν ρωσικά φορτία άλλαξαν πορεία έπειτα από διαμαρτυρίες σε λιμάνια του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ.

Δεδομένα της υπηρεσίας παρακολούθησης πλοίων Refinitiv δείχνουν πως το πλοίο με ελληνική σημαία είχε πιάσει προηγουμένως στο ρωσικό λιμάνι Πριμόρσκ και ήταν σχεδόν πλήρες φορτίου. Το σκάφος είναι σήμερα αγκυροβολημένο στα ανοικτά της ακτής του Έσεξ και έχει αναφέρει ως επόμενο προορισμό του το νησί Γκρέιν στο γειτονικό Κεντ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εκπρόσωπος των Navigator Terminals παρέπεμψε για σχόλια στην αστυνομία του Έσεξ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ