Νέα
  • ΓΔ: 790.5 +1.37%
  • Τζίρος: 3,38 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ζελένσκι για εκκένωση του Αζοφστάλ: Η Ουκρανία χρειάζεται ζωντανούς ήρωες

«Η Ουκρανία χρειάζεται ζωντανούς Ουκρανούς ήρωες» επισήμανε τη νύχτα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιβεβαιώνοντας ότι ξεκίνησε η εκκένωση των Ουκρανών υπερασπιστών της χαλυβουργίας Αζοφστάλ στη Μαριούπολη.

«Χάρη στις ενέργειες του ουκρανικού στρατού - των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, της υπηρεσίας πληροφοριών, της διαπραγματευτικής ομάδας, της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και των Ηνωμένων Εθνών, ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να σώσουμε τις ζωές των παιδιών μας. Ανάμεσά τους και οι βαριά τραυματίες, τούς παρέχεται ιατρική βοήθεια. Θέλω να τονίσω: Η Ουκρανία χρειάζεται ζωντανούς Ουκρανούς ήρωες. Αυτές είναι οι αρχές μας. Νομίζω ότι κάθε νοήμων άνθρωπος θα καταλάβει αυτές τις λέξεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«… τρέφουμε μια ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να σώσουμε τις ζωές των παιδιών μας», είπε ο Ζελένσκι. «Υπάρχουν βαριά τραυματίες ανάμεσά τους και χρειάζονται ιατρική βοήθεια».

Ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε ότι το Κίεβο ελπίζει ότι όλοι οι στρατιώτες θα επιστρέψουν στη χώρα τους το συντομότερο δυνατό. «Εργαζόμαστε αυτή την ώρα για να επιστρέψουν τα παιδιά στο σπίτι, αλλά αυτή η δουλειά είναι πολύ λεπτή και χρονοβόρα» ξεκαθάρισε.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για την απομάκρυνση τραυματισμένων ουκρανικών στρατευμάτων από το εργοστάσιο χάλυβα και άνοιξε ένας ανθρωπιστικός διάδρομος για το σκοπό αυτό.

Το ρωσικό υπουργείο πρόσθεσε ότι αποφασίστηκε εκεχειρία στη γύρω περιοχή του εργοστασίου και άνοιξε ένας ανθρωπιστικός διάδρομος για να παρέχει έξοδο στους τραυματίες Ουκρανούς στρατιώτες που θα μεταφερθούν σε ιατρική μονάδα στη «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ».

Η ουκρανική πλευρά ανακοίνωσε ότι 53 βαριά τραυματισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες μεταφέρθηκαν στις 16 Μαΐου από το εργοστάσιο Αζοφστάλ στο Ντονέτσκ, ενώ 211 ακόμη Ουκρανοί στρατιώτες απομακρύνθηκαν από το εργοστάσιο μέσω ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου στην πόλη Γελενόβκα (επίσης στο Ντονέτσκ). 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ