Νέα
  • ΓΔ: 783.85 +0.53%
  • Τζίρος: 49,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Με ποδήλατο οι Ουκρανοί λόγω έλλειψης καυσίμων - Ανάρπαστα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Πηγή: AP

Σε κύριο μέσο μεταφοράς έχει μετατραπεί το ποδήλατο για τους Ουκρανούς, καθώς συνεχίζονται οι ελλείψεις καυσίμων σε όλη τη χώρα.

Η εισβολή της Ρωσίας έχει καταστρέψει τις υποδομές καυσίμων στην Ουκρανία, ενώ ο αποκλεισμός των λιμανιών κάνει σχεδόν αδύνατο κάθε ανεφοδιασμό με πετρέλαιο. Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παραδέχεται δημόσια ότι δεν υπάρχουν «άμεσα λύσεις» για τις ελλείψεις καυσίμων. Υποσχέθηκε, ωστόσο, ότι οι ουκρανικές αρχές θα εκπονήσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες ένα εναλλακτικό σύστημα τροφοδοσίας καυσίμων, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις. Έκανε λόγο για ένα «δύσκολο εγχείρημα» μετά το πυραυλικό πλήγμα κατά του διυλιστηρίου στο Κρεμεντσούκ.

Κάθε μέρα μπροστά στα πρατήρια βενζίνης σχηματίζονται τεράστιες ουρές για να προμηθευτούν οι οδηγοί τα μόλις 10 λίτρα που επιτρέπουν οι Aρχές.

Ανάρπαστα τα ηλεκτρικά οχήματα στο Κίεβο

Μια από τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων στο Κίεβο ανακοίνωσε ότι έχει ξεπουλήσει όλα τα ηλεκτρικά οχήματα και ότι οι πελάτες θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι να έρθουν καινούργια αυτοκίνητα. Η πωλήτρια αυτοκινήτων Τατιάνα Σκίρντα δηλώνει σχετικά: «Είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για τους Ουκρανούς και όσους έχασαν τη δουλειά τους, τη στιγμή που ήταν έτοιμοι να αγοράσουν ηλεκτρικά οχήματα για να μπορέσουν να μετακινηθούν στη δουλειά ή για να μεταφέρουν παιδιά και συγγενείς. Κατά την άποψή μου το μέλλον ανήκει στην ηλεκτροκίνηση». 

Για την πλειονότητα των κατοίκων του Κιέβου το ποδήλατο έχει γίνει πλέον το κύριο μέσο μετακίνησης από τη στιγμή που τα δρομολόγια των μέσων συγκοινωνίας διεξάγονται μετ' εμποδίων: «Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το ποδήλατο ως μόνη λύση», λέει ο Φέντορ: «Το τελευταίο διάστημα βλέπεις ολοένα και περισσότερους με ποδήλατο. Είναι ίσως ο μόνος τρόπος για να μετακινείσαι ελεύθερα στο Κίεβο σε καιρό πολέμου».

Πηγή: DW

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ