Νέα
  • ΓΔ: 805.79 -0.57%
  • Τζίρος: 48,50 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Βρετανία: Κλείνει τον εναέριο χώρο της στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες

Νέες κυρώσεις σε βάρος του ρωσικού αεροπορικού κλάδου ανακοίνωσε η Βρετανία προκειμένου να αποτρέψει στις Aeroflot, Ural Airlines και Rossiya Airlines να πουλήσουν αχρησιμοποίητες χρονοθυρίδες προσγείωσης στα βρετανικά αεροδρόμια.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως εκτιμά ότι οι χρονοθυρίδες προσγείωσης αξίζουν 50 εκατ. λίρες (61,9 εκατ. δολάρια).

"Κλείσαμε ήδη τον εναέριο χώρο μας σε ρωσικές αεροπορικές εταιρίες. Σήμερα διασφαλίζουμε ότι δεν θα μπορούν να εκμεταλλευθούν τις επικερδείς θυρίδες προσγείωσης στα αεροδρόμιά μας", δήλωσε σε ανακοίνωση η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας.

"Κάθε οικονομική κύρωση ενισχύει το σαφές μας μήνυμα προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν οτι δεν θα σταματήσουμε έως ότου επικρατήσει η Ουκρανία".

Η Βρετανία δήλωσε ότι η Aeroflot, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ρωσίας που ανήκει κατά πλειοψηφία στο ρωσικό κράτος, προσφέρει υπηρεσίες για τη ρωσική κυβέρνηση και εισφέρει έσοδα στο Κρεμλίνο. Το Λονδίνο έχει ήδη επιβάλει κυρώσεις στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας.

Η Rossiya Airlines είναι μονάδα της Aeroflot, ενώ η Ural Airlines ανήκει σε ιδιώτες. Και οι τρεις εταιρίες υπόκεινται τώρα σε ‘πάγωμα’ περιουσιακών τους στοιχείων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ