Νέα
  • ΓΔ: 859.52 -0.09%
  • Τζίρος: 32,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ρωσία: Στοχεύει σε εξαγωγές 50 εκατ. τόνων δημητριακών την επόμενη αγροτική περίοδο

Την εξαγωγή 50 εκατ. τόνων δημητριακών έχεις θέσει ως στόχο η Ρωσία για την επόμενη αγροτική περίοδο. Πρόκειται για μια σημαντική αύξηση εξαγωγών σε σχέση με φέτος, ενώ στον ορίζοντα διαγράφεται καθαρά ο κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Οι ρωσικές εξαγωγές δημητριακών παρεμποδίζονται από τις κυρώσεις που πλήττουν την εφοδιαστική αλυσίδα και τον χρηματοπιστωτικό τομέα, ενώ εκείνες της Ουκρανίας, που επίσης είναι αγροτική δύναμη, έχουν παραλύσει λόγω της επίθεσης του ρωσικού στρατού.

«Αυτή τη σεζόν (2021-2022) έχουμε ήδη εξαγάγει 35 εκατ. τόνους δημητριακών, εκ των οποίων 28,5 σιτάρι και μέχρι το τέλος του αγροτικού έτους [στις 30 Ιουνίου] έχουμε στόχο να εξάγουμε 37 εκατ. τόνους δημητριακών», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Γεωργίας Ντμίτρι Πάτρουσεφ, σε ένα φόρουμ εξαγωγών του τομέα.

«Και την ερχόμενη σεζόν (που ξεκινάει την 1η Ιουλίου 2022) εκτιμάμε τη δυνατότητα εξαγωγής μας στα 50 εκατ. τόνους», πρόσθεσε. Η Ρωσία εκτιμά πως η σοδειά του 2022 θα ανέρχεται σε 130 εκατ. τόνους, έναντι 121,4 πέρυσι.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ