Νέα
  • ΓΔ: 817.03 +1.77%
  • Τζίρος: 75,65 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μπόρις Τζόνσον: Ισχυρές ενδείξεις ότι η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού είναι πιο θανατηφόρα

Μπόρις Τζόνσον / Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Ο Μπόρις Τζόνσον αναφέρει ότι υπάρχουν ισχυροποιημένες ενδείξεις ότι η νέα μετάλλαξη της νόσου Covid-19, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πιο θανατηφόρα.

«Ενημερωθήκαμε σήμερα ότι, πέραν του ότι εξαπλώνεται πιο γρήγορα, φαίνεται τώρα ότι υπάρχουν κάποιες αποδείξεις ότι η νέα παραλλαγή –η παραλλαγή που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία– ενδέχεται να συνδέεται με υψηλότερη θνησιμότητα», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πάντως ότι με βάση όλες τις υπάρχουσες ενδείξεις και τα δύο εμβόλια που χρησιμοποιούνται στη χώρα παραμένουν αποτελεσματικά τόσο για την παλιά όσο και για τη νέα μετάλλαξη.

Στο μικροσκόπιο του υπουργείου Υγείας τα μεταλλαγμένα στελέχη

Στην Ελλάδα έχουν εντοπιστεί 26 κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους και έχουν απομονωθεί, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση στα επιδημιολογικά στοιχειά».

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, συγκάλεσε σύσκεψη νωρίτερα μέσα στην ημέρα για το ζήτημα των μεταλλάξεων της νόσου Covid-19, σημειώνοντας ότι «δημιουργείται ένα πανελλαδικό δίκτυο επιτήρησης των μεταλλάξεων».

Εκτός από τα 26 επιβεβαιωμένα κρούσματα υπάρχουν κι άλλα που διερευνώνται.

Στη χώρα μας έχει εντοπιστεί το βρετανικό μεταλλαγμένο στέλεχος, το οποίο πιθανολογείται ότι έχει αυξημένη μεταδοτικότητα. Μεταξύ των περιστατικών που έχουν εντοπιστεί είναι τουλάχιστον δύο, τα οποία δεν συνδέονται με ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ