Νέα
 • ΓΔ: 860.06 +1.03%
 • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Tripadvisor: Οι 5 ταξιδιωτικές τάσεις για το 2021

Tripadvisor: Οι πολίτες είναι ενθουσιασμένοι να ταξιδέψουν στο εξωτερικό το 2021
Πηγή: Eurokinissi

Η Tripadvisor, μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες ταξιδιού, βασιζόμενη σε έρευνα, δημοσίευσε τον τρόπο που οι πολίτες σκοπεύουν να ταξιδέψουν τη δεύτερη χρονιά της πανδημίας, καθώς και τον τόπο τον οποίο επιλέγουν.

Τα ευρήματα βασίζονται κατά κόρον, στην πεποίθηση των καταναλωτών ότι θα μπορούν να πραγματοποιούν υπερεθνικά ταξίδια το 2021, ιδίως από το καλοκαίρι και έπειτα. Στην έρευνα συμμετείχαν πολίτες από τις εξής έξι χώρες:

 1. ΗΠΑ
 2. Ηνωμένο Βασίλειο
 3. Αυστραλία
 4. Ιταλία
 5. Ιαπωνία
 6. Σιγκαπούρη

Το κυριότερο συμπέρασμα της έρευνας αποτελεί η απόφαση των πολιτών να ταξιδέψουν στο εξωτερικό το 2021, σε αντίθεση με το 2020, όπου το μεγαλύτερο κομμάτι στην πίτα των προτιμήσεων ανήκε στα εγχώρια ταξίδια.

Τα 5 κυριότερα ευρήματα είναι τα εξής:

1. Οι ταξιδιώτες προετοιμάζουν εγκαίρως το ταξίδι που πρόκειται να πραγματοποιήσουν στο εξωτερικό, από το δεύτερο εξάμηνο του έτους και έπειτα

 • Το 47% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι επιθυμούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό το 2021
 • Ενας στους δέκα έχει ήδη προγραμματίσει το ταξίδι του στο εξωτερικό για το 2021
 • Το 85% των χρηστών σε Βρετανία και Γερμανία σχεδιάζουν τα ταξίδια τους για αργότερα μέσα στο έτος.

2. Οι εμβολιασμοί συμβάλλουν στην θετική απόφαση για τη πραγματοποιήση ταξιδιών στο εξωτερικό το 2021

 • Η εκτεταμένη διάθεση εμβολίων επηρεάζει σημαντικά το πού και πώς είναι διατεθειμένοι να ταξιδέψουν οι πολίτες.
 • Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 77% των ταξιδιωτών που ρωτήθηκαν, δηλώνουν ότι θα είναι πιο πιθανό να ταξιδέψουν διεθνώς εάν λάβουν το εμβόλιο. Το ποσοστό για ταξίδια στο εσωτερικό της χώρας ανέρχεται στο 86%.
 • Το 26% των ερωτηθέντων παγκοσμίως ισχυρίζονται πως θα ταξιδέψουν μόνο σε προορισμούς που απαιτούν τον εμβολιασμό των επισκεπτών.

3. Στην κορυφή της λίστα παραμένουν τα ταξίδια στο εσωτερικό και τη δεύτερη χρονιά της πανδημίας

 • Οι διακοπές στο εσωτερικό της χώρας παραμένουν σε υψηλά ποσοστά και το 2021. Την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου το 70% των διαδικτυακών κρατήσεων στο Tripadvisor αφορά εγχώρια ταξίδια. Επιπλέον οι καλοκαιρινοί μήνες αποδεικνύονται αρκετά δημοφιλείς για τις εσωτερικές διακοπές.
 • Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 74% των ταξιδιωτών που ρωτήθηκαν σκοπεύουν να κάνουν τουλάχιστον ένα ταξίδι εσωτερικού αναψυχής το 2021.

4. Μετά τη χρονιά των lockdown, οι πολίτες είναι ενθουσιασμένοι που μπορούν και ταξιδευούν ξανά, με αποτέλεσμα να ξοδεύουν πολύ χρόνο στις ταξιδιωτικές τους έρευνες

 • Με τα ταξιδιωτικά σχέδια να σταματούν σχεδόν από τις αρχές του 2020, πολλοί είναι εκείνοι που ονειρεύονται τις επόμενες μεγάλες διακοπές τους, με αποτέλεσμα να περνούν πολύ χρόνο εξερευνώντας τις επιλογές τους
 • Το 74% των ταξιδιωτών που ρωτήθηκαν παγκοσμίως λένε ότι θα ξοδέψουν περισσότερο χρόνο επιλέγοντας έναν προορισμό φέτος. Σημειώνεται ότι το 64% των ταξιδιωτών στις ΗΠΑ θα αφιερώσει περισσότερο χρόνο διαβάζοντας κριτικές, το 63% επιλέγοντας τη διαμονή τους και το 70% για να βρει δραστηριότητες για τον τόπο που πρόκειται να επισκεφτούν.

5. Οι καταναλωτές ανυπομονούν να δειπνήσουν ξανά στα εστιατόρια

 • Η εστίαση είχε κλείσει με κρατική εντολή σε αρκετές χώρες κατά τη διάρκεια του 2020, με αποτέλεσμα το take out να βρίσκεται στην καθημερινή ατζέντα αρκετών πολιτών. Ωστόσο σύμφωνα με την έρευνα, το άνοιγμα της εστίασης δεν σηματοδοτεί και το μείωση ζήτησης του take out.
 • Σχεδόν οι μισοί, το 47% των ερωτηθέντων παγκοσμίως απάντησαν ότι σκοπεύουν να γευματίσουν στα εστιατόρια πιο συχνά το 2021 από ό, τι το 2020, ενώ το 27% απάντησε ότι σκοπεύει να παραγγείλει περισσότερα γεύματα φέτος.

«Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν υψηλά ποσοστά μόλυνσης της νόσου COVID-19, πολλοί ταξιδιώτες αισθάνονται αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους στο εξωτερικό φέτος, καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Η όρεξη για ταξίδια είναι τόσο ισχυρή, όπου σύμφωνα με τα δεδομένα μας, πολλοί άνθρωποι ήδη σχεδιάζουν ενεργά το επόμενο ταξίδι τους – ακόμα και αν πρόκειται να ταξιδέψουν μετά από τέσσερις μήνες», δήλωσε η Shibani Walia, ερευνήτρια-αναλύτρια της Tripadvisor.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ