Νέα
  • ΓΔ: 787.43 +1.60%
  • Τζίρος: 67,13 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

EE: Καλεί σε ακρόαση Amazon, Apple, Alphabet και Facebook

H Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργκρέτε Βεστάγκερ / Πηγή: AP

Με τα περιστατικά των fake news να κερδίζουν συνεχώς περισσότερο χώρο στο διαδίκτυο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να αναλάβει δράση ενάντια στους μεγάλους τεχνολογικούς κολοσσούς: Amazon, Apple, Facebook και Alphabet.

Μάλιστα οι επικεφαλής των εταιρειών κλήθηκαν για ακρόαση την 1η Φεβρουαρίου από τις Βρυξέλλες.

► Amazon: Αυξάνει τα τέλη στην Ισπανία λόγω του φόρου Google

Τους επόμενους μήνες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα υποβάλλει σχόλια στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο την αντιμετώπιση των fake news και του επιβλαβούς περιεχομένου στο διαδίκτυο, αλλά και την καταπολέμηση των μονοπωλιακών πρακτικών.

Σημειώνεται ότι για τους παραβάτες προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα.

Σύμφωνα με το Reuters, ο σκοπός των ακροάσεων είναι η ανταλλαγή απόψεων με τα ανώτατα στελέχη των τεσσάρων τεχνολογικών κολοσσών, αλλά και η συζήτηση για τα μελλοντικά σχέδια σε μία συνεχώς μεταβαλλόμενη αγορά.

Στόχος των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι η δημιουργία νέου κανονισμού στον ψηφιακό τομέα. Σε κάθε περίπτωση, η πρόσκληση διευκρινίζει ότι αφορά μόνο τους ανώτατους αξιωματούχους.

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 25 Ιανουαρίου, επικεφαλής της Alphabet θα συζητήσει μέσω τηλεδιάσκεψης με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργκρέτε Βεστάγκερ, η οποία πιέζει συνεχώς για αυστηρότερους κανόνες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ