Νέα
  • ΓΔ: 823.92 +0.09%
  • Τζίρος: 43,00 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ρωσία: Πρώην πρωθυπουργός του Πούτιν τάχθηκε κατά του πολέμου και έφυγε στο εξωτερικό

Απώλειες, ως προς τη στήριξη απέναντι στον πόλεμο, καταγράφει ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο στενό του περιβάλλον. Ο πρώην πρωθυπουργός του, Μιχαήλ Κασιάνοφ, που έχει ανακοινώσει οτι είναι κατά του πολέμου στην Ουκρανία περνόντας μάλιστα στην αντιπολίτευση έκανε γνωστό οτι έφυγε από τη Ρωσία και είναι στο εξωτερικό.

«Ελπίζω πως είναι για λίγο καιρό», έγραψε σε μήνυμά του προς το Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες των ρωσικών μέσων ενημέρωσης.

Ο ίδιος δεν θέλησε να διευκρινίσει τις αιτίες ούτε την ημερομηνία της αναχώρησής του ούτε πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

Ο Κονσταντίν Μερζλίκιν, μέλος του γραφείου του Parnas, ενός μικρού φιλελεύθερου κόμματος της αντιπολίτευσης του οποίου ηγείται ο Κασιάνοφ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως δεν γνωρίζει «πού ακριβώς έχει πάει (ο Κασιάνοφ), σε ποια χώρα και σε ποια πόλη».

Μέλος επιτροπής εναντίον του πολέμου

Ηλικίας 64 ετών, ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε δημοσίως την αντίθεσή του στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Είναι μέλος μιας «επιτροπής κατά του πολέμου», οι δραστηριότητες της οποίας είναι ακόμη ελάχιστες. Δημιουργήθηκε στο εξωτερικό από Ρώσους αντιπολιτευόμενους, μεταξύ των οποίων ο εξόριστος πρώην ολιγάρχης Μιχαήλ Χοντορκόφσκι.

Πρωθυπουργός του Πούτιν στη διάρκεια των πρώτων ετών του στην εξουσία, από το 2000 ως το 2004, ο Κασιάνοφ είχε γίνει στη συνέχεια πολύ επικριτικός έναντι του Ρώσου προέδρου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ