Νέα

ΕΕ: Συμφωνία με Δανέζικη εταιρεία για 110.000 εμβόλια κατά της ευλογιάς των πιθήκων

Δοκιμή εμβολίου
Πηγή: Intime

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε την Τρίτη συμφωνία με τη Bavarian Nordic (BAVA.CO) για την προμήθεια περίπου 110.000 δόσεων εμβολίων κατά της ευλογιάς των πιθήκων.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται πληροφορίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την εταιρεία, τα εμβόλια θα αγοραστούν με κονδύλια της ΕΕ και θα παραδοθούν στα κράτη της ΕΕ ανάλογα με τον πληθυσμό, ξεκινώντας από τις χώρες με τις πιο επείγουσες ανάγκες.

Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν άμεσα και θα ολοκληρωθούν τους επόμενους μήνες, με την Bavarian Bordic να αυξάνει τις προοπτικές της για τα οικονομικά αποτελέσματα του τρέχοντος έτους μετά τη συμφωνία με την ΕΕ.

Μέχρι σήμερα, περίπου 900 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων έχουν αναφερθεί σε 19 χώρες της ΕΕ, καθώς και στη Νορβηγία και την Ισλανδία, οι οποίες θα δικαιούνται να λαμβάνουν δόσεις παρόλο που δεν είναι μέλη της ΕΕ, ανέφερε η Επιτροπή.

Το εμβόλιο της Δανέζικης εταιρείας βιοτεχνολογίας Bavarian Nordic, γνωστό ως Imvanex στην Ευρώπη και Jynneos στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει λάβει έγκριση κατά της ευλογιάς αλλά στην ΕΕ δεν έχει λάβει έγκριση για την ευλογιά των πιθήκων.

«Ωστόσο, το εμβόλιο της ευλογιάς προστατεύει επίσης τους ανθρώπους από την ευλογιά των πιθήκων, καθώς αυτός ο ιός σχετίζεται στενά με τον ιό της ευλογιάς», ανέφερε η Ευρωπαϊκή επιτροπή.

Η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ για τα φάρμακα βρίσκεται επί του παρόντος σε συνομιλίες με τη Bavarian Nordic για ταχεία έγκριση του εμβολίου και κατά της ευλογιάς των πιθήκων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ