Νέα
  • ΓΔ: 1040.44 +0.94%
  • Τζίρος: 31,31 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μασκ: Κατηγορείται για σύσταση πυραμίδας και χειραγώγηση του Dogecoin

Ελον Μασκ / Πηγή: AP Images
Ελον Μασκ / Πηγή: AP Images

Για χειραγώγηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων και την σύσταση πυραμίδας στο Dogecoin  κατηγορεί τον Έλον Μασκ, μεγαλοεπενδυτής ο οποίος κατέθεσε μήνυση εναντίον του και ζητά αποζημίωση 258 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η μήνυση κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μανχάταν, από τον Keith Johnson ο οποίος κατηγόρησε τον Μασκ, την εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla Inc (TSLA.O) και την εταιρεία διαστημικού τουρισμού SpaceX για χειραγώγηση Dogecoin καθώς με δηλώσεις του ανέβωκατεβάζει την τιμή του κρυπτονομίσμταος.

Ο Μασκ, που είναι Διευθύνων Σύμβουλος τόσο της Tesla όσο και της SpaceX, κατηγορείται οτι χρησιμοποιούσε τις εταιρείες του για να χειραγωγεί την τιμή του κρυπτονομίσματος προς όφελος του Bitcoin. 

«Οι κατηγορούμενοι γνώριζαν από το 2019 ότι το Dogecoin δεν είχε καμία αξία ακόμη, και το  προώθησαν με σκοπό  να επωφεληθούν από την αύξηση της τιμής του και στη συνέχεια το οδήγησαν στην απόλυτη κατάρρευση», ανέφερε η καταγγελία.

«Ο Μασκ χρησιμοποίησε την εξουσία του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για να λειτουργήσει και να χειραγωγήσει το Dogecoin Pyramid Scheme για προσωπικό του κέρδος, προβολή αλλά και για να διασκεδάσει» αναφέρεται στην μηνυτήρια επιστολή.

Στο «πλευρό» του επενδυτή φαίνεται ότι είναι ο Warren Buffett, ο Bill Gates και άλλοι δισεκατομμυριούχοι που αμφισβητούν την αξία των κρυπτονομισμάτων και έχουν κατα καιρούς δηλώσει πως δεν έχουν αξία.

Η Johnson ζητά μόνο από τον Μασκ αποζημίωση 86 δισεκατομμυρίων δολαρίων ως αποζημίωση για απώλειες που είχε ο ίδιος από την μείωση της αγοραστικής αξίας του Dogecoin από τον Μάιο του 2021 έως σήμερα.

Επιπλέον, ζητά από το δικαστήριο να απαγορεύσει στον Μασκ και στις εταιρείες του να «διαφημίζουν» και να ξεπουλούν το Dogecoin υπογραμμίζοντας ότι η πραγμάτευση του Dogecoin είναι τζόγος σύμφωνα με την ομοσπονδιακή νομοθεσία και τη νομοθεσία της Νέας Υόρκης.

Η καταγγελία ανέφερε ότι το «ξεπούλημα» του Dogecoin ξεκίνησε τη στιγμή που ο Μασκ φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του NBC "Saturday Night Live" και αποκάλεσε το κρυπτονόμισμα «….» προκειμένου να ρίξει την αξία του επιεδή είχε αγοράσει τον Φεβρουάριο του 2021 Bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Dogecoin διαπραγματεύτηκε περίπου στα 5,8 σεντς χθες, χαμηλότερα από το ανώτατο όριο του Μαΐου 2021, περίπου 74 σεντς.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ