Νέα
  • ΓΔ: 1020.4 +0.02%
  • Τζίρος: 64,47 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πολιτική κρίση στην Ιταλία: Προς παραίτηση ο Κόντε με στόχο τη δημιουργία νέας κυβέρνησης

Τζουζέπε Κόντε / Πηγή: AP
Τζουζέπε Κόντε / Πηγή: AP

Την παραίτησή του σχεδιάζει να υποβάλει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, με στόχο στη συνέχεια τη δημιουργία νέας κυβέρνησης που θα απολαμβάνει ευρύτερης πλειοψηφίας, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

«Στόχος μου είναι να καταλήξω σε μια συμφωνία που να δίνει μια σαφή πολιτική προοπτική στην κυβέρνηση μέχρι το τέλος της θητείας της», δήλωσε ο Κόντε, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica.

Έχοντας λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερουσία, μόλις την περασμένη Τρίτη, οι επαφές του Ιταλού πρωθυπουργού για στήριξη της κυβέρνησης μειοψηφίας της οποίας ηγείται δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Ο Κόντε χρειάζεται πλειοψηφία για να προωθήσει τη νομοθεσία για τη διαχείριση της πανδημίας που έπληξε με μεγάλη σφοδρότητα τη χώρα - βυθίζοντας επακόλουθα και την οικονομία σε νέα κρίση - αλλά είναι αμφίβολο αν θα τα καταφέρει. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ