Νέα
  • ΓΔ: 899.16 +0.17%
  • Τζίρος: 82,67 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Σε εξέλιξη η συνάντηση Mπάιντεν-Ερντογάν

Πηγή: AP Photo

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν, με τον Τούρκο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη.

Μιλώντας μπροστά στις κάμερες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ευχαρίστησε τον Τούρκο ομόλογό τουγια τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη Φινλανδία και τη Σουηδία, η οποία άνοιξε τον δρόμο για την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ.

Σε σύντομες δηλώσεις που έκανε πριν ξεκινήσουν οι μεταξύ τους συνομιλίες, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Μαδρίτης, ο Μπάιντεν ευχαρίστησε επίσης τον Ερντογάν για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Τουρκία για να βοηθήσει στην εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι «αυτή η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στην οποία συμμετέχουμε, σε ό,τι αφορά στην ατζέντα θα είναι πλούσια και θα είναι σημαντική. Χάρη στις προσπάθειές μας, πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε με γεμάτα χέρια και απόλυτα ικανοποιημένοι. Οπως και οι ΗΠΑ, πιστεύουμε ότι η πρωτοπορία σας σε αυτό το θέμα, θα ενισχύσει το μέλλον του ΝΑΤΟ και θα έχει πολύ θετική συμβολή στη διαδικασία ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ρωσία».

Στη συνέχεια επισήμανε ότι «η σύγκρουση ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία και οι αρνητικές επιπτώσεις αναφορικά με την εξαγωγή σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια, αλλά και οι εξελίξεις γύρω από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, απαιτούν όλοι μας να εργαστούμε μαζί, προκειμένου να λύσουμε τις διαφορές μια για πάντα. Εύχομαι και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να έχουμε μία ισορροπία στη διπλωματία ώστε να έχουμε θετικά αποτελέσματα, ιδίως σε ό,τι αφορά στα σιτηρά. Υπάρχουν χώρες που έχουν έλλειψη σιτηρών, θα ανοίξουμε διαδρόμους και θα τους επιτρέψουμε να έχουν πρόσβαση στα σιτηρά που χρειάζονται», τόνισε ο Ερντογάν, με τον Μπάιντεν να συμπληρώνει ότι «αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ηγεσία σας. Σας ευχαριστώ, πραγματικά το εννοώ».

Μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών αναμένεται δήλωση, χωρίς να είναι ακόμα γνωστό αν θα είναι γραπτή.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ