Νέα
  • ΓΔ: 833.48 +0.77%
  • Τζίρος: 25,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ισλανδία: Ξεκίνησε η έκδοση των πρώτων πιστοποιητικών εμβολιασμού

Εμβόλιο / Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Τα πρώτα «πιστοποιητικά εμβολιασμού» εκδόθηκαν σήμερα από την κυβέρνηση της Ισλανδίας, στοχεύοντας στη διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί ενάντια στη νόσο Covid-19.

Προς το παρόν, έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου περίπου 4.800 άνθρωποι, στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα να αποκτήσουν το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Ισλανδίας στο Γαλλικό Πρακτορείο τα πιστοποιητικά ενεργοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021.

«Ο στόχος είναι να διευκολύνουμε τις μετακινήσεις των ανθρώπων μεταξύ των χωρών, ώστε οι ταξιδιώτες να παρουσιάζουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά τον έλεγχο στα σύνορα και να εξαιρούνται από τα περιοριστικά μέτρα που θέτει η κάθε χώρα», πρόσθεσεο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Προς το παρόν πάντως, για τους Ισλανδούς κατόχους του πιστοποιητικού, η αξία του παραμένει μόνο στη θεωρία, αφού δεν αναγνωρίζεται διεθνώς. Όμως, εφόσον αναγνωριστεί, η Ισλανδία σκοπεύει να επιτρέπει την είσοδο, χωρίς έλεγχο, όσων διαθέτουν πιστοποιητικά από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Χώρου Σένγκεν ή ακόμη και εκείνα που ενδεχομένως να εκδίδει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Υπενθυμίζεται πως η Ισλανδία δεν είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά ωστόσο ανήκει στον Χώρο Σέγκεν.

Οι συζητήσεις για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ολοένα και πληθαίνουν στους κόλπους της ΕΕ, ωστόσο κάποιες χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία θεωρούν πρόωρη τη συζήτηση αυτήν.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ