Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Η Nissan το γυρίζει στην ηλεκτροκίνηση με απολύσεις

Το εργοστάσιο της Nissan στη βορειοανατολική Αγγλία / Πηγή: AP Newsroom
Το εργοστάσιο της Nissan στη βορειοανατολική Αγγλία / Πηγή: AP Newsroom

Το στρατηγικό της πλάνο μέχρι το 2030 ανακοίνωσε η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan στο οποίο προβλέπεται η στροφή στην ηλεκτροκίνηση με παράλληλη περικοπή 160 θέσεων εργασίας.

Ηλεκτροκίνητα όλα τα νέα μοντέλα έως το 2030

Ειδικότερα, η Nissan Motor Co ανακοίνωσε πως όλα τα νέα της μοντέλα στις μεγάλες αγορές, θα είναι ηλεκτροκίνητα έως το 2030, με σκοπό την ουδετερότητα της εταιρείας σε εκπομπές άνθρακα έως το 2050.

Η αυτοκινητοβιομηχανία γνωστοποίησε το συγκεκριμένο πλάνο για τις αγορές της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας και συμπεριλαμβάνει παρεμβάσεις με καινοτόμες μπαταρίες αυτοκινήτου, όπως τις μπαταρίες στερεάς κατάστασης για ηλεκτρικά οχήματα και την ανάπτυξη της δικής της τεχνολογίας υβριδικών οχημάτων προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη επάρκεια ενέργειας και διάρκειας της μπαταρίας.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε στη δημιουργία μιας κοινωνίας ουδέτερης σε άνθρακα και στην επιτάχυνση της παγκόσμιας προσπάθειας κατά της κλιματικής αλλαγής» δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Nissan Μακότο Ουτσίντα.

Στη στροφή προς την οικολογία έρχονται οι απολύσεις

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το Reuters, στο πλαίσιο των μειωμένων πωλήσεων της εταιρείας λόγω της πανδημίας σε συνδυασμό με το Brexit και την αλλαγή της κατεύθυνσής της από τα ορυκτά καύσιμα κίνησης στην ηλεκτροκίνηση, πρόκειται να προχωρήσει στην περικοπή 160 θέσεων εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, οι απολύσεις θα αφορούν σε θέσεις γραφείου και όχι σε εργάτες, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα πως προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενες διατιμήσεις και επιβολές δασμών στα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα λόγω της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-Μεγάλης Βρετανίας, θα αυξήσει την τοπική παραγωγή μπαταριών στο εργοστάσιο της βορειοανατολικής Αγγλίας.

Η Nissan εγκαινίασε το μεγαλύτερο εργοστάσιο της το 1986 στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 2019 παρήγαγε σχεδόν 350.000 οχήματα. Τα τελευταία χρόνια, αντιμετωπίζει σε παγκόσμιο επίπεδο μεγάλη πτώση των πωλήσεών της, έχοντας αρκετές φορές οδηγηθεί σε περικοπές δαπανών.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ