Νέα
  • ΓΔ: 859.52 -0.09%
  • Τζίρος: 32,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ελον Μασκ: Η φράση του Μίδα που απογείωσε μια προβληματική επιχείρηση

GameStop / Πηγή: AP
GameStop / Πηγή: AP

Είναι γνωστό ότι ο Έλον Μασκ είναι ένας από τους πιο επιδραστικούς - και ταυτόχρονα αμφιλεγόμενους - αυτή τη στιγμή επιχειρηματιές στον πλανήτη. 

Όπως αποδεικνύεται όμως, ο Μασκ έχει και το χρηματιστηριακό... «άγγιγμα του Μίδα», βοηθώντας να ξεπουλήσουν μετοχές που μπορεί να βρίσκονταν στα αζήτητα, ή να εκτινάσσει τα κέρδη τους σε επίπεδα ρεκόρ, ακόμη κι αν αυτό δεν συνάδει με τις πραγματικές επιχειρηματικές προοπτικές τους. Και όλα αυτά, με ένα μόνο... tweet.

Την εβδομάδα αυτή, ο Μασκ έκανε και πάλι το θαύμα του «τουιτάροντας» μία και μόνο λέξη θαυμασμού για την προβληματική εταιρεία ηλεκτρονικών παιχνιδιών GameStop. Η κίνησή του αυτή ήταν αρκετή για να προκαλέσει φρενίτιδα στους μικροεπενδυτές, με την μετοχή να κλείνει στα 148 δολάρια, ενισχυμένη κατά 92%...

►Signal: Λάθος προτροπή του Ελον Μασκ εκτόξευσε στα ύψη άσχετη μετοχή

Ενδεικτικό της επιδραστικότητάς του, είναι το γεγονός ότι τις πρώτες ώρες μετά το tweet του στη σελίδα «WallStreetBets» του Reddit, η οποία έχει πάνω από 2 εκατ. χρήστες - στην πλειονότητά τους μικροεπενδυτές - η μετοχή της εταιρείας έφτασε να διαπραγματεύεται ακόμη και πάνω από τα 200 δολάρια!

 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ μοιάζει να δίνει το «έναυσμα» σε όσους τον ακολουθούν στα social media να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή σε μία μετοχή. 

Μία μόλις μέρα νωρίτερα, με αφορμή ένα δώρο που αγόρασε για τον σκύλο του μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τα καταστήματα χειροποίητων, vintage και πλεκτών ειδών, Etsy.

«Αγαπώ την Etsy» αρκέστηκε να γράψει και οι ακολούθησε πανζουρλισμός: Η μετοχή της Etsy εκτινάχθηκε μέχρι τα 232,39 δολάρια λίγο πριν τη συνεδρίαση της Τρίτης, έναντι 208,81 δολαρίων που ήταν στο κλείσιμο της Δευτέρας.

Με βάση το κλείσιμο της Δευτέρας, σημείωσε άνοδο σχεδόν 560% από τα χαμηλά του Μαρτίου, ενώ πέτυχε μία από τις καλύτερες χρηματιστηριακές επιδόσεις των τελευταίων μηνών.

Στις αρχές του μήνα έκανε μία ακόμη φορά το θαύμα του, εκτινάσσοντας στα ύψη τις μετοχες της Signal Advance, όταν προέτρεψε τους ακόλουθούς του να «χρησιμοποιήσουν τη Signal».

Αυτοί μπέρδεψαν την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που εννοούσε ο Μασκ με την εταιρεία ιατρικού εξοπλισμού Signal Advance, οδηγώντας σε ξέφρενο ράλι την τιμή της μετοχής της...

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ