Νέα
  • ΓΔ: 1270.35 -0.39%
  • Τζίρος: 95,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

E. Μασκ: Περνάει στην αντεπίθεση και μηνύει το Twitter

Πηγή: AP Images

Ο Ελον  Μασκ, όπως γράφει η εφημερίδα «Guardian», απάντησε με αγωγή στο Twitter, κλιμακώνοντας τη νομική διαμάχη του με την εταιρεία, για την απόφασή του να αποχωρήσει από την εξαγορά ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η αγωγή των 164 σελίδων κατατέθηκε την Παρασκευή, λίγες ώρες μετά την απόφαση που υπέγραψε η δικαστής Καθλίν ΜακΚόρμικ, του Ντέλαγουερ, ορίζοντας την ημερομηνία της δίκης, που θα κρίνει αν ο Μασκ μπορεί να αποχωρήσει από το deal.

Σύμφωνα με την απόφαση, η δίκη θα ξεκινήσει στις 17 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει πέντε ημέρες. 

Παράλληλα, χθες μέτοχος του Twitter κατέθεσε αγωγή σε βάρος του Μασκ, ζητώντας από δικαστήριο να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον δισεκατομμυριούχο και να επιδικάσει αποζημιώσεις για τις απώλειες που προκλήθηκαν. 

Η αγωγή υποστηρίζει ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει υποχρέωση απέναντι στους μετόχους κι αυτό γιατί κατέχει το 9,6% της εταιρείας και επειδή η συμφωνία για την εξαγορά του δίνει το δικαίωμα να ασκήσει βέτο σε πολλές αποφάσεις του Twitter. Η αγωγή κατατέθηκε από τον Λουίτζι Κρίσπο, ο οποίος έχει 5.500 μετοχές της εταιρείας. 

Την Παρασκευή οι μετοχές του Twitter έκλεισαν στα 41,61 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τη στιγμή που ο Μασκ αποχώρησε από τη συμφωνία.  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ