Νέα
  • ΓΔ: 792.9 +0.56%
  • Τζίρος: 65,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ντ. Πεσκόφ: Οι Ευρωπαίοι πληρώνουν ήδη το λογαριασμό για τον Ζελένσκι

Βολές κατά του Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε την Τρίτη ο Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφερόμενος ταυτόχρονα και στις ευρωπαϊκές κυρώσεις. 

«Οι ευρωπαϊκές χώρες που υποστηρίζουν το Κίεβο αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν να αναρωτιούνται εάν ο Ουκρανός πρόεδρος τα κάνει όλα σωστά», δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου στους δημοσιογράφους, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Ζελένσκι στην Washington Post, στην οποία είπε, μεταξύ άλλων, ότι οι δυτικές χώρες θα πρέπει να απαγορεύσουν σε όλους τους Ρώσους να εισέλθουν στα εδάφη τους.

«Ο Ζελένσκι πρέπει να καταλάβει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες που επιχειρούν να τιμωρήσουν τη Ρωσία, όπως λένε, πληρώνουν ήδη το λογαριασμό γι' αυτό. Οι ίδιες οι χώρες πληρώνουν το λογαριασμό και οι πολίτες πληρώνουν το λογαριασμό. Και αργά ή γρήγορα αυτές οι χώρες θα αρχίσουν επίσης να αναρωτιούνται, ‘τα κάνει όλα σωστά ο Ζελένσκι, γιατί οι πολίτες μας πρέπει να πληρώσουν για τις ιδιοτροπίες του;’ Επομένως, η ουκρανική πλευρά θα πρέπει να το γνωρίζει αυτό», είπε ειρωνικά ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου κατήγγειλε τα «εχθρικά» μέτρα που έχουν ληφθεί κατά των Ρώσων υπηκόων σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως ο περιορισμός πρόσβασης των Ρώσων στο Κάστρο της Βενσέν (Château de Vincennes) στην Γαλλία, ζητώντας επίδειξη «λογικής».

Η πρόσβαση στο Κάστρο της Βενσέν, κοντά στο Παρίσι, που φιλοξενεί αρχεία του υπουργείου Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, περιορίσθηκε για τους Ρώσους με εσωτερική εγκύκλιο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Όταν ερωτήθηκε για την λήψη αυτού του μέτρου, όπως και για τις εκκλήσεις στην Φινλανδία για την διακοπή της έκδοσης τουριστικών αδειών εισόδου για ρώσους τουρίστες, ο Ντμίτρι Πεσκόφ κάλεσε αυτές τις χώρες «να έρθουν στα συγκαλά τους».

«Αυτές οι δηλώσεις προέρχονται από χώρες που έχουμε χαρακτηρίσει «μη φιλικές»... Πολλές από τις χώρες αυτές οδηγούνται από την εχθρότητά τους μέχρι την παράνοια », δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ