Νέα
  • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
  • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ: Διασώθηκαν 4.000 beagles από την απόλυτη φρίκη - Πειράματα, κρύο και τροφές με κόπρανα

Πηγή: AP

Σχεδόν 4.000 σκυλιά beagles  ψάχνουν για το σπίτι τους ύστερα από μια μεγάλη προσπάθεια διάσωσης, από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ στις ΗΠΑ.

Τα σκυλιά εκτρέφονταν σε μια εγκατάσταση στη Βιρτζίνια που στη συνέχεια πουλήθηκαν σε εργαστήρια για πειράματα φαρμάκων.
Αλλά η εταιρεία έχει πλέον κλείσει λόγω παραβιάσεων των δικαιωμάτων των ζώων και φιλανθρωπικές οργανώσεις έχουν αναλάβει την αποστολή διάσωσης των σκυλιών

«Τέσσερις χιλιάδες είναι ένας μεγάλος αριθμός», δήλωσε η επικεφαλής της Humane Society, Kitty Block.

«Και θα χρειαστούν 60 ημέρες για να βγάλουμε όλα αυτά τα ζώα, να συνεργαστούμε μαζί τους και να τα φέρουμε σε σπίτια που θα τα αγαπούν για πάντα», είπε στο Reuters.

Πηγή: ΑP

Τροφές με κόπρανα και νεκρά κουτάβια εκτεθειμένα στο κρύο

Η εγκατάσταση αναπαραγωγής στο Κάμπερλαντ, που ανήκει στην εταιρεία Envigo RMS, μηνύθηκε τον Μάιο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, το οποίο την κατηγόρησε για κακοποιήσεις των ζώων.

Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι ορισμένα σκυλιά σκοτώθηκαν αντί να λάβουν κτηνιατρική φροντίδα για καταστάσεις που θα μπορούσαν εύκολα να αντιμετωπιστούν. Ταΐζονταν επίσης με τροφές που περιείχαν σκουλήκια, μούχλα και κόπρανα, ενώ ορισμένες θηλάζουσες σκύλες ήταν νηστικές.

Σε μια άλλη περίπτωση, 25 κουτάβια πέθαναν έπειτα από έκθεσή τους στο κρύο.

Πηγή: AP

Μετά τη μήνυση, η εταιρεία αρνήθηκε τους ισχυρισμούς αλλά ανακοίνωσε ότι κλείνει αυτή την εγκατάσταση και δίνει τα σκυλιά στη φιλανθρωπική οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων Humane Society, ανέφερε το CBS News.

Τα λαγωνικά υποβάλλονται τώρα σε ιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμούς προτού διατεθούν για υιοθεσία.

Πηγή: AP

Ο γερουσιαστής της πολιτείας της Βιρτζίνια, Μπιλ Στάνλεϊ, είπε στο Reuters ότι η διάσωση ήταν το αποτέλεσμα μιας πολυετούς μάχης.
«Μπορώ να βεβαιώσω πόσο σπουδαίοι είναι αυτοί οι σκύλοι γιατί έχω δύο από αυτούς», είπε στο Reuters. «Αγόρασα δύο από αυτά τα λαγωνικά Envigo το 2020 και το 2021... Αυτά τα λαγωνικά τα αγόρασα γιατί δεν ήθελα κάποιοι να πειραματιστούν πάνω τους. Και τώρα ξέρω ότι τα αδέρφια και οι αδερφές τους δεν πρόκειται να γίνουν αντικείμενα πεirαμάτων».

Φιλανθρωπικές οργανώσεις λένε ότι πολλά από τα ζώα παρουσιάζουν σημάδια τραύματος και μερικά από τα κουτάβια δεν είχαν νιώσει ποτέ την αγκαλιά και δεν ήξεραν πώς να παίξουν.

Με πληροφορίες από BBC
 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ