Νέα
  • ΓΔ: 792.73 -0.68%
  • Τζίρος: 51,64 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σκηνές πανικού σε ΙΚΕΑ της Σαγκάης - Τους κλείδωσαν στο κατάστημα εξαιτίας ύποπτου κρούσματος

Πηγή: ΑΡ Images

Σκηνές χάους εκτυλίχτηκαν σε ένα κατάστημα ΙΚΕΑ στη Σαγκάη καθώς οι υγειονομικές αρχές επιχείρησαν να κλείσουν το κατάστημα το Σάββατο και να θέσουν σε καραντίνα όσους βρίσκονταν μέσα αφότου μαθεύτηκε ότι ένας από τους πελάτες είχε έρθει σε επαφή με κρούσμα.

Τα νέα περί καραντίνας έκαναν τους πελάτες να τρέχουν και να ουρλιάζουν σε μια προσπάθεια να εξέλθουν από το κατάστημα προτού κλειδώσουν οι πόρτες, όπως φάνηκε σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media. Οι 25 εκατομμύρια κάτοικοι της Σαγκάης γνωρίζουν καλά τα lockdowns, αφού τους απαγορεύτηκε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για δύο μήνες φέτος την άνοιξη σε μια προσπάθεια εξάλειψης του ιού.

Οι υγειονομικές αρχές της Σαγκάης δήλωσαν ότι επέβαλαν «προσωρινά μέτρα ελέγχου» στο κατάστημα, αφού διαπίστωσαν ότι υπήρχε στενή επαφή ενός 6χρονου αγοριού με ασυμπτωματική μόλυνση από τον Covid. Δεν διευκρίνισαν πότε βρισκόταν η στενή επαφή στο κατάστημα. Όλοι όσοι βρίσκονται στο ΙΚΕΑ και σε άλλες περιοχές που επηρεάζονται θα χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα για δύο ημέρες και στη συνέχεια να μείνουν υπό επίβλεψη για πέντε ημέρες, δήλωσε ο Zhao Dandan, αναπληρωτής διευθυντής της Επιτροπής Υγείας της Σαγκάης, σε ενημέρωση την Κυριακή.

Τα έκτακτα lockdown που εφαρμόστηκαν ως μέρος της στρατηγικής μηδενικής διασποράς covid της Κίνας -η οποία προβλέπει ότι ο κόσμος μέσα σε ένα κτίριο ή μια αστική περιοχή απαγορεύεται να φύγει χωρίς ειδοποίηση- έχουν οδηγήσει σε πολυάριθμες περιπτώσεις πανικού σε όλη τη χώρα. Τους τελευταίους μήνες, οι κάτοικοι του τεχνολογικού κόμβου Σενζέν, της πρωτεύουσας της επαρχίας Σετσουάν, Τσενγκντού, και του παραθεριστικού νησιού Χαϊνάν έχουν σκαρφαλώσει φράχτες, έχουν τρέξει μαραθώνιο στην παραλία και έχουν πεταχτεί έξω από κτήρια γραφείων προκειμένου να αποφύγουν το lockdown.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ