Νέα
  • ΓΔ: 818.17 +0.18%
  • Τζίρος: 21,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΠΕΚ: Η Ρωσία θα παραμείνει μέλος του Οργανισμού

Την συνέχιση της συνεργασίας με την Ρωσία επιθυμεί ο ΟΠΕΚ καθώς σύμφωνα με το Reuters ο γ.γ του οργανισμού Χαιθαμ αλ Γκάις τόνισε ότι επιθυμεί η Ρωσία να εξακολουθεί να συμμετέχει στις συμφωνίες παραγωγής πετρελαίου και μετά το 2022.

Παρά τις διεθνείς κυρώσεις που αναμένεται να επιβληθούν στο ρωσικό πετρέλαιο έως το τέλος του έτους, η χώρα είναι πιθανό να παραμείνει μέρος της συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ+ τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τον αλ Γκάις.

«Θα θέλαμε πολύ να επεκτείνουμε τη συμφωνία με τη Ρωσία και τους άλλους παραγωγούς εκτός ΟΠΕΚ… είναι πολύ δύσκολο για μένα να φανταστώ ότι η συμφωνία δεν θα συνεχιστεί», είπε.

«Πρόκειται για μια μακροπρόθεσμη σχέση που περιλαμβάνει ευρύτερες και πιο πλήρεις μορφές επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ 23 χωρών. Δεν αφορά μόνο την προσαρμογή της παραγωγής», εξήγησε.

Όπως είπε ο Γ.Γ. του ΟΠΕΚ, «όποια μέτρα και αν ληφθούν στο μέλλον… οι αγοραστές και οι πωλητές θα μπορούν να προσαρμοστούν και να βρουν τρόπους και μέσα για να αναδρομολογήσουν τις ροές».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ