Νέα
  • ΓΔ: 903.25 -0.08%
  • Τζίρος: 71,53 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ισπανία: Στο 10,4% μειώθηκε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ισπανία μειώθηκε τον Αύγουστο στο 10,4% από 10,8% τον Ιούλιο, κυρίως λόγω των χαμηλότερων τιμών στα καύσιμα που αντιστάθμισε την αύξηση των τιμών ρεύματος, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας (ΙΝΕ).

Ο πυρήνας του πληθωρισμού, που δεν περιλαμβάνει τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε ωστόσο στο 6,4% από 6,1%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 1993.

«Πρέπει να συνεχίσουμε (να δρούμε) με εξαιρετική προσοχή, επειδή η αβεβαιότητα είναι πολύ μεγάλη λόγω του πολέμου», δήλωσε η υπουργός Οικονομίας, Νάντια Καλβίνο.

Ο πληθωρισμός παραμένει πολύ υψηλός λόγω των υπερβολικών τιμών του ρεύματος και των υψηλότερων τιμών των τροφίμων, των εστιατορίων και των τουριστικών πακέτων, σύμφωνα με την ΙΝΕ.

Πρόταση να μειωθούν οι τιμές των δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων 

Η Ισπανία ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι θα στείλει πρόταση στην ΕΕ για τον περιορισμό των τιμών για τα δικαιώματα εκπομπών ρύπων σε μία προσπάθεια να μειώσει τις τιμές ενέργειας και τον αντίκτυπό τους στον πληθωρισμό.

Ο εναρμονισμένος με την ΕΕ δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 10,3%  από 10,7% τον Ιούλιο.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ