Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πολωνία και χώρες της Βαλτικής απαγορεύουν την είσοδο Ρώσων πολιτών από τις 19 Σεπτεμβρίου

Η Πολωνία συντάχθηκε σήμερα με τις χώρες της Βαλτικής στην κοινή τους στάση να περιορίσουν την είσοδο Ρώσων υπηκόων στην επικράτειά τους, ανακοίνωσε με δήλωση της η πολωνική κυβέρνηση.

Οι τρεις χώρες της Βαλτικής (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία) συμφώνησαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα να περιορίσουν την είσοδο στην επικράτειά τους Ρώσων υπηκόων.

Η κοινή ανακοίνωση Λετονίας, Λιθουανίας, Εσθονίας και Πολωνίας δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης της Λετονίας.

Η απαγόρευση αφορά πρόσωπα που ταξιδεύουν με τουριστική βίζα και δεν αφορά εκείνους που επισκέπτονται χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για οικογενειακούς και ανθρωπιστικούς λόγους. Επίσης δεν θα αφορά όσους έχουν άδεια παραμονής, τους διπλωμάτες και τους οδηγούς διεθνών μεταφορών. Η απαγόρευση επίσης δεν αφορά τους Ρώσους πολίτες που μεταβαίνουν στον ρωσικό θύλακο του Καλίνιγκραντ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι χώρες θεωρούν τα τουριστικά ταξίδια στην Ευρώπη, όχι δικαίωμα, αλλά προνόμιο. «Μην έρχεσθε στην Εσθονία με βίζες Σένγκεν, δεν θα σας υποδεχθούν εδώ!», δήλωσε σήμερα κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Ταλίν ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ούρμας Ρεϊνσάλου.

«Η Εσθονία έχει την πολιτική βούληση, την οποία υλοποιούμε στο πεδίο του δικαίου. Την νύχτα της 18ης προς την 19η Σεπτεμβρίου θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση εισόδου στην Εσθονία μέσω των εξωτερικών συνόρων Σένγκεν για τους πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ανεξάρτητα από το ποια χώρα εξέδωσε βίζα Σένγκεν», μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο ERR, επικαλούμενο δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Εσθονίας.

Με πληροφορίες από Reuters, DW (ρωσική υπηρεσία)

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ