Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κίνα: Η πανδημία οδήγησε σε αύξηση 10,2% τις εξαγωγές της επαρχίας Χεμπέι

Πηγή: libreshop
Πηγή: libreshop

Ετήσια αύξηση 10,2% στα 441,04 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 68,5 δισεκατομμύρια δολάρια) κατέγραψε το εξωτερικό εμπόριο της επαρχίας Χεμπέι που βρίσκεται στα βόρεια της Κίνας, το 2020, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Σε σύνολο, ο όγκος των εξαγωγών ήταν στα 252,19 δισεκατομμύρια δολάρια, με ετήσια αύξηση 6,4%, ενώ ο συνολικός όγκος των εισαγωγών αυξήθηκε κατά 15,8% στα 188,85 δισεκατομμύρια γουάν.

Οι εξαγωγές προϊόντων κατά της πανδημίας κατέγραψαν μία μεγάλη αύξηση την προηγούμενη χρονιά, με αυξήσεις στις εξαγωγές μασκών, προστατευτικών στολών και γαντιών, αλλά και φαρμακευτικών ειδών, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελωνείων, στην πρωτεύουσα της επαρχίας, Σιτζιατσουάνγκ.

Το εξωτερικό εμπόριο της επαρχίας με την Αυστραλία, με τις χώρες-μέλη της Ένωσης Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), αλλά και τις ΗΠΑ αυξήθηκε αντίστοιχα κατά 23,4%, 14,1% και 24,9% σε ετήσια βάση.

Η επαρχία Χεμπέι, έχει ηγετική θέση στην παραγωγή σιδήρου και χαλκού, ενώ καταγράφει μεγάλη κατανάλωση σιδηρομεταλλευμάτων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ