Νέα
  • ΓΔ: 907.28 -1.14%
  • Τζίρος: 27,69 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Nord Stream 2: Μειώθηκε η πίεση τη νύχτα - Τι δηλώνει η αρμόδια εταιρία εκμετάλλευσης

Σε 7 bar, από 300, μειώθηκε η πίεση στον υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 από τη Ρωσία στη Γερμανία

Αυτό δήλωσε εκπρόσωπος του φορέα εκμετάλλευσης του αγωγού, προσθέτοντας ότι η εταιρεία δεν γνώριζε την αιτία της πτώσης.

Ο ρωσικής ιδιοκτησίας αγωγός, ο οποίος προοριζόταν να διπλασιάσει τον όγκο του φυσικού αερίου που ρέει από την Αγία Πετρούπολη κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα προς τη Γερμανία, είχε μόλις ολοκληρωθεί και είχε γεμίσει με 300 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου όταν ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς τον έβαλε στον πάγο λίγο πριν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο διαχειριστής με έδρα την Ελβετία, ο οποίος έχει νόμιμα εκκαθαριστεί, είπε ότι ενημέρωσε όλες τις αρμόδιες αρχές και ότι η διαρροή, εάν αυτή ήταν η αιτία, δεν θα μπορούσε να ήταν στον τερματικό σταθμό στο Λουμπμίν, στη βόρεια Γερμανία.

«Αν ήταν στο Λούμπμιν, θα το είχατε ακούσει», είπε ο εκπρόσωπος.

Από την πλευρά της, η γερμανική κυβέρνηση  με ανακοίνωση της επίσης δήλωσε ότι δεν έχει ξεκάθαρη εικόνα για το προκάλεσε την απότομη πτώση της έντασης.  

Με πληροφορίες από Ria Novosti 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ