Νέα
  • ΓΔ: 916.71 +0.14%
  • Τζίρος: 13,46 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Βρετανία: Προειδοποίηση από ΔΝΤ και Moody's να «παγώσει» τις φοροελαφρύνσεις

ΔΝΤ
Πηγή: APImages

To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) κάλεσε τη βρετανική κυβέρνηση να επανεξετάσει το σχέδιο μαζικών φορολογικών ελαφρύνσεων με δανεισμό που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s προειδοποίησε ότι το σχέδιο μπορεί να προκαλέσει μόνιμη ζημιά στα δημόσια οικονομικά της χώρας.

Το ΔΝΤ ανέφερε ότι τα μέτρα δημοσιονομικής στήριξης δεν είναι ενδεδειγμένα με δεδομένες τις πληθωριστικές πιέσεις στη βρετανική οικονομία και ότι το πακέτο θα δυσχεράνει τις κινήσεις της Τράπεζας της Αγγλίας.

Σε αντίθεση με την άποψη του Βρετανού υπουργού Οικονομικών, Κουάζι Κβάρτνενγκ, ότι με τις φορολογικές ελαφρύνσεις θα ενισχυθεί η ανάπτυξη, ο Moody’s προβλέπει ότι θα μειωθεί καθώς θα αυξηθούν τα επιτόκια.

Οι προειδοποιήσεις από ΔΝΤ και Moody’s έγιναν εν μέσω δραματικών κινήσεων στις τιμές των βρετανικών assets μετά την ανακοίνωση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού, αναγκάζοντας την Τράπεζα της Αγγλίας να ανακοινώσει ότι θα αγοράζει ομόλογα σε όποια έκταση χρειαστεί έως τις 14 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ