Νέα
  • ΓΔ: 916.66 +0.14%
  • Τζίρος: 13,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Βρετανία: 19 μονάδες μπροστά το Εργατικό Κόμμα έναντι της Τρας

Πηγή: AP Images

Το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας διεύρυνε σε 19 ποσοστιαίες μονάδες το προβάδισμά του έναντι του κυβερνώντος κόμματος, στην τελευταία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία ερευνών Opinium, παραμονή του ετήσιου συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος της πρωθυπουργού Λιζ Τρας.

Η δημοσκόπηση της Opinium είναι η τελευταία μιας σειράς άλλων που δίνουν αυξημένα ποσοστά στους Εργατικούς, στον απόηχο της αναταραχής που προκάλεσαν στις χρηματαγορές οι φορολογικές περικοπές που προωθεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε το τριήμερο 28-30 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή 2.000 ενηλίκων Βρετανών, το Εργατικό Κόμμα αύξησε το ποσοστό του στο 46% (+7% σε σύγκριση με δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας στο διάστημα από 31 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου). Στον αντίποδα, το Συντηρητικό Κόμμα υποχώρησε αντιστοίχως στο 27%.

Το 55% των ερωτηθέντων αποδοκίμασε το έργο της νέας πρωθυπουργού Λιζ Τρας, έναντι μόλις 18% που εξέφρασε θετική άποψη.

«Η Λιζ Τρας κατάφερε να φθάσει στο ναδίρ της προσωπικής αξιολόγησης που είχαν τόσο η Τερέζα Μέι όσο και ο Μπόρις Τζόνσον στο τέλος της θητείας τους. Και αυτό σε διάστημα εβδομάδων από την ανάληψη της πρωθυπουργίας και ημερών από την πρώτη σημαντική πρωτοβουλία της κυβέρνησής της», σχολίασε ο εκπρόσωπος της Opinium Τζέιμς Κράουτς.

Η Τραζ διαδέχθηκε τον Τζόνσον στην πρωθυπουργία της Βρετανίας στις 6 Σεπτεμβρίου, αφότου επικράτησε του πρώην υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σούνακ στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία των Συντηρητικών. Οι πρώτες δύο εβδομάδες της στη Ντάουνινγκ Στριτ επισκιάστηκαν από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Όσον αφορά τον υπουργό Οικονομικών Κουάζι Κουάρτενγκ, το 55% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της Opinium τον αποδοκιμάζει και μόλις το 15% εγκρίνει το έργο του μέχρι στιγμής.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ