Νέα

Η Ισπανία καλεί συνταξιούχους και ψηφιακούς νομάδες για έναν... ήπιο χειμώνα

Οχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και η Ισπανία θέλει να προσελκύσει τον χειμώνα συνταξιούχους ή εργασιακούς νομάδες από τη Βόρεια Ευρώπη με το δέλεαρ της εξοικονόμησης καυσίμων και τον περιορισμό των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης.

Αυξημένο ενδιαφέρον για αγορές

Είναι γνωστό και δεδομένο το ενδιαφέρον των Γερμανών για εξοχικές κατοικίες στην ηλιόλουστη Ισπανία. Σύμφωνα με στοιχεία του Κτηματολογίου (Colegio de Registradores de la Propiedad) οι Γερμανοί ήταν πέρσι οι πιο «δραστήριοι» ξένοι επενδυτές στην ισπανική αγορά ακινήτων, εστιάζοντας κυρίως στις Βαλεαρίδες Νήσους, στις Κανάριες Νήσους, αλλά και στην περιφέρεια της Βαλένθια, στην ηπειρωτική Ισπανία.

Οι Κανάριες Νήσοι, η μεσογειακή ακτή της Ισπανίας (Costa del Sol) και άλλες περιοχές έχουν ξεκινήσει διαφημιστικές εκστρατείες, σε μία προσπάθεια να προσελκύσουν «επισκέπτες διαρκείας» από τον κρύο, ευρωπαϊκό Βορρά. Είχε προηγηθεί ένα καλοκαίρι που έσπασε όλα τα ρεκόρ για τον ισπανικό τουρισμό.

Προς ρεκόρ τον χειμώνα

Τώρα όλοι προσδοκούν αντίστοιχα ρεκόρ και για τον χειμώνα. Ακόμη δεν είναι σαφές εάν η απειλή των υπέρογκων λογαριασμών έχει αυξήσει τις κρατήσεις προς τον Νότο. Σε μία πρώτη εκτίμηση πάντως, τόσο η TUI, ο μεγαλύτερος τουρ οπερέιτορ της Ευρώπης, όσο και η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa, προβλέπουν έναν «ασυνήθιστα αυξημένο αριθμό κρατήσεων» για τους χειμερινούς μήνες.

Πρόσφατη έρευνα της βρετανικής YouGov έδειξε ότι το 75% των Γερμανών επιθυμεί να κάνει ένα ταξίδι και μέσα στον χειμώνα, με τις Κανάριες Νήσους να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεών τους. Ρεκόρ αφίξεων στην Ισπανία προσδοκά και η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair. Από τον Απρίλιο του 2022 ως τον Μάρτιο του 2023 «αναμένονται 50 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ πριν από την πανδημία, σε ένα αντίστοιχο διάστημα, είχαμε 44 εκατομμύρια», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Έντι Γουίλσον. Για τον χειμώνα η Ryanair προγραμματίζει 52 νέα δρομολόγια για την Ισπανία.

Η παραθαλάσσια πόλη Μπενιντόρμ, παραδοσιακό προπύργιο Άγγλων παραθεριστών, έχει αναπτύξει μία δική της στρατηγική, με «σημαντικές προσφορές» για επισκέπτες άνω των 50 ετών, που θέλουν να παραμείνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ήδη «τρέχει» μία διαφημιστική καμπάνια, που απευθύνεται κυρίως σε Βρετανούς και Βέλγους επισκέπτες. Ο κορυφαίος τουρ οπερέιτορ Hosbec ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά το 80% των ξενοδοχείων που συνεργάζονται μαζί του θα παραμείνουν ανοιχτά για όλον τον χειμώνα. 

Με 1.000 ευρώ τον μήνα

Σύμφωνα με κάποιους που γνωρίζουν, περίπου 1.000 ευρώ τον μήνα είναι αρκετά για μία άνετη διαμονή στις Κανάριες Νήσους, στη Μπενιντόρμ ή στο Αλικάντε, σε μικρότερο διαμέρισμα. Αν συνυπολογίσουμε βέβαια κάποια έξοδα που «τρέχουν» και στη Γερμανία, καθώς και τα αεροπορικά εισιτήρια, τα μηνιαία έξοδα μάλλον θα έφταναν γύρω στις 2.000 ευρώ, για μία οικογένεια.

Και πάλι όμως συμφέρει, εκτιμά η Μαρία Λίνχοφ, πρόεδρος της Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων στη Γερμανία. Με μία εξαίρεση, ίσως: Στις Βαλεαρίδες Νήσους, που επίσης περιλαμβάνονται στους αγαπημένους προορισμούς των Βορειοευρωπαίων, ο χειμώνας είναι συνήθως πολύ κρύος, όπως επισημαίνει.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ