Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Η κυβέρνηση ζητά από την Total να αυξήσει τους μισθούς - Συνεχίζονται οι απεργίες

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, Μπρουνό Λεμέρ / Πηγή: AP
Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, Μπρουνό Λεμέρ / Πηγή: AP

Η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε σήμερα από την TotalEnergies να αυξήσει τους μισθούς καθώς συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων τους, με αποτέλεσμα τη μειωμένη προσφορά υγρών καυσίμων στη χώρα.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου και διυλιστήρια έχουν μειώσει την παραγωγή βενζίνης της Γαλλίας κατά περισσότερο από 60% και έχουν οδηγήσει ένα στα τρία πρατήρια βενζίνης της χώρας να δυσκολεύεται να εξασφαλίσει προμήθειες.

«Με τα κέρδη που είχαν ... οι εταιρείες που έχουν την δυνατότητα έχουν καθήκον να αυξήσουν τους μισθούς και η Total είναι μία από αυτές», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ στον ραδιοσταθμό RTL, προσθέτοντας ότι η εταιρεία άργησε να αρχίσει συνομιλίες με το συνδικάτο CGT.

Οι πρώτες συνομιλίες ανάμεσα στην TotalEnergies και τους επικεφαλής του CGT διεξήχθησαν χθες αλλά δεν κατάφεραν να οδηγήσουν σε άρση του αδιεξόδου και εκπρόσωπος του συνδικάτου δήλωσε σήμερα στο Reuters ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις που επηρεάζουν τέσσερα διυλιστήρια και μία μονάδα στην Δουνκέρκη θα συνεχιστούν.

«Η Total πρέπει να αυξήσει τους μισθούς», δήλωσε και η Γαλλίδα υπουργός Ενέργειας Ανιές Πανιέ-Ρινασέρ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση προτίθεται να αναγκάσει τους εργαζομένους σε διυλιστήρια, κάποιοι από τους οποίους έχουν κατέβει σε απεργία από τις 27 Σεπτεμβρίου, να επιστρέψουν στην εργασία τους σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ