Νέα
  • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
  • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ: Δύο ρωσικά βομβαρδιστικά αναχαιτίστηκαν κοντά στις ακτές της Αλάσκας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η αμερικανική πολεμική αεροπορία αναχαίτισε τη Δευτέρα δύο ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-95 κοντά στις ακτές της Αλάσκας, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της αεροπορικής ασφάλειας των ΗΠΑ και του Καναδά (NORAD).

Δύο καταδιωκτικά "αναχαίτισαν δύο ρωσικά βομβαρδιστικά ρωσικά Tu-95 Bear-H κατά την είσοδό τους στη ζώνη αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας της Αλάσκας", δήλωσε η NORAD σε ανακοίνωση.

Τα ρωσικά αεροσκάφη "έμειναν στον διεθνή εναέριο χώρο και δεν εισήλθαν στον εναέριο χώρο των Ηνωμένων Πολιτειών ή του Καναδά", διευκρίνισε η βορειοαμερικανική διοίκηση.

Η ζώνη αναγνώρισης της αεροπορικής άμυνας (Adiz) είναι μια περίμετρος στην οποία η αεροπορική κυκλοφορία παρακολουθείται από τον στρατό μιας ή περισσοτέρων χωρών, πέραν του εθνικού εναερίου χώρου της, για να έχει επιπλέον χρόνο να αντιδράσει σε περίπτωση εχθρικού ελιγμού.

Η ζώνη της Αλάσκας εκτείνεται έως και 320 χλμ. από τις ακτές.

Την στιγμή όπου η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας είναι μεγάλη λόγω των πυρηνικών απειλών της Μόσχας, ο αμερικανικός στρατός διευκρίνισε ότι η ρωσική δραστηριότητα στην αμερικανική ζώνη αναγνώρισης "δεν θεωρείται ως απειλή ή ως πρόκληση".

Οι αναχαιτίσεις ρωσικών αεροσκαφών σε αυτή την ζώνη που βρίσκεται πολύ κοντά στην ρωσική Άπω Ανατολή είναι σχετικά συχνές.

"Η NORAD χρησιμοποιεί μια πολυ-επίπεδη άμυνα δορυφόρων, ραντάρ εδάφους, αερομεταφερόμενων ραντάρ και μαχητικών αεροσκαφών για την ταυτοποίηση οποιουδήποτε αεροσκάφους και την αναγνώριση κάθε ανάρμοστης ενέργειας" προειδοποίησε ο αμερικανικός στρατός. "Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε μια σειρά επιλογών για να προασπίσουμε στην κυριαρχία της Βόρειας Αμερικής και της Αρκτικής".

Η Ρωσία διεξάγει την ετήσια στρατιωτική άσκηση "Grom" αυτήν την χρονική περίοδο, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ