Νέα
  • ΓΔ: 1443.94 -0.33%
  • Τζίρος: 53,93 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Επανάληψη των εκλογών σε 431 περιφέρειες του Βερολίνου, λόγω παρατυπιών

Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Την επανάληψη των εκλογών σε 431 εκλογικές περιφέρειες (2.256 εκλογικά τμήματα) του Βερολίνου αποφάσισε η κυβέρνηση, μετά τη γνωμοδότηση της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής περί εκτεταμένων παρατυπιών στη διαδικασία.

Η εισήγηση της κυβέρνησης αναμένεται να διαβιβαστεί στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο στις 7 Νοεμβρίου και η σχετική απόφαση θα ληφθεί στις 11 Νοεμβρίου.

Όπου επαναλαμβάνεται η διαδικασία, θα πρέπει να υπάρχουν ακριβώς τα ίδια ψηφοδέλτια, προκειμένου «να διασφαλιστεί η νομική βεβαιότητα του εκλογικού αποτελέσματος της 26ης Σεπτεμβρίου 2021 και να γίνει σεβαστή η ψήφος του 70% που προσήλθε στην κάλπη», δήλωσαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων.

Δεν είναι σαφές πώς μπορεί να επηρεάσουν οι επαναληπτικές εκλογές το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά θεωρητικά είναι πιθανό ακόμη και να εκλεγούν λιγότεροι ομοσπονδιακοί βουλευτές από το Βερολίνο ή να αλλάξει η κρατιδιακή κυβέρνηση.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ