Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Ποια κρίση; Ξεμένει από σαμπάνια η Moet, ξεπουλούν Louis Vuitton και Hermès

Πηγή: AP

Η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση φαίνεται πως δεν αγγίζουν τους λάτρεις της πολυτέλειας και της σαμπάνιας, καθώς η Moet Hennessy διαπιστώνει ότι τα αποθέματά της εξαντλούνται λόγω υψηλής ζήτησης!

«Έχουμε εξαντλήσει τα αποθέματα», για μερικές κορυφαίες σαμπάνιες, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moet Hennessy, Philippe Schaus, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg. Ο ίδιος τόνισε ότι στο εσωτερικό της εταιρείας έχουν ονομάσει την τρέχουσα περίοδο «δεκαετία του '20», μια περίοδος που χαρακτηρίστηκε από οικονομική ευημερία και διακριτές πολιτισμικές αλλαγές στον δυτικό κόσμο.

Τα καλά νέα, σύμφωνα με τον Schaus, είναι ότι η Moet Hennessy θα αρχίσει να δημιουργεί νέα αποθέματα με το νέο έτος.

Έπειτα από μία πτώση της κατανάλωσης στα είδη πολυτελείας στο πρώτο διάστημα της πανδημίας, τα μεγαλύτερα brands του luxury διαπιστώνουν τώρα αύξηση των αγορών, καθώς απελευθερώνεται η συσσωρευμένη ζήτηση.

«Χρυσές» δουλειές σε Louis Vuitton και Hermès 

Η LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε τέσσερα από τα πέντε κύρια τμήματα της στα πιο πρόσφατα αποτελέσματά της, ενώ η Hermès International σημείωσε άνοδο εσόδων 24%, παρά την αύξηση των τιμών των προϊόντων.

Ενώ μέχρι στιγμής οι εύποροι καταναλωτές εξακολουθούν να αγοράζουν ακριβά αγαθά, ο κλάδος ανησυχεί για τις παγκόσμιες οικονομικές αντίξοες συνθήκες που δημιουργούνται.

Ο πληθωρισμός είναι βασικό στοιχείο της αβεβαιότητας, είπε ο Schaus. Μια αύξηση στο κόστος των πρώτων υλών μπορεί να σημαίνει ότι η εταιρεία θα αυξήσει την τιμή ορισμένων προϊόντων κατά υψηλά μονοψήφια ή χαμηλά διψήφια ποσοστά, πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ