Νέα
  • ΓΔ: 1413.26 -0.42%
  • Τζίρος: 104,62 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Crypto: Για κίνδυνο χρεοκοπίας προειδοποιεί και η Genesis - Χαμηλό διετίας για το bitcoin

Πηγή: Pixabay

Ταμειακά διαθέσιμα συνολικού ύψους 1,24 δισ. δολαρίων είχε ο όμιλος του χρεοκοπημένου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν με βάση των πτωχευτικό νόμο των ΗΠΑ.

Τα έγγραφα που κατέθεσε η εταιρεία Alvarez & Marsal North America, η οποία έχει προταθεί για χρηματοπιστωτικός σύμβουλος του FTX, ανέφεραν ότι η εταιρεία Alameda Research και οι συνδεόμενες με αυτή εταιρείες είχαν διαθέσιμα ύψους σχεδόν 401 εκατ. δολαρίων.

Η νέα διοίκηση του FTX, η οποία επιβλέπει την εκκαθάρισή του, θα παρουσιαστεί σήμερα στο δικαστήριο του Ντελαγουέρ, το οποίο εκδικάζει την υπόθεση.

Το δικαστήριο στις Μπαχάμες, όπου είχε την έδρα του το FTX, απέσυρε τη διαφωνία του στη μεταφορά ενός μέρους της εκκαθάρισης του ανταλλακτηρίου στο δικαστήριο του Ντελαγουέρ.

H Genesis δυσκολεύεται να βρει κεφάλαια 

Εν τω μεταξύ, η χρηματιστηριακή εταιρεία crypto, Genesis, προειδοποίησε ότι διατρέχει και αυτή κίνδυνο χρεοκοπίας λόγω του ντόμινο που προκαλεί η ταχεία κατάρρευση του FTX, ενώ η ελεύθερη πτώση άλλων τμημάτων της αυτοκρατορίας του Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, συμβάλλει στη μειωμένη ρευστότητα στις αγορές crypto.

Η Genesis δυσκολεύεται να αντλήσει νέα κεφάλαια για τον τραπεζικό βραχίονά της. Η εταιρεία, που αντιμετωπίζει κρίση ρευστότητας μετά την αίτηση πτώχευσης του FTX, αναζητούσε τις τελευταίες ημέρες νέα κεφάλαια ύψους τουλάχιστον 1 δις. δολαρίων, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση του θέματος. Μεταξύ άλλων, διερεύνησε τη δυνατότητα επένδυσης από το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, Binance, χωρίς να έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση έως τώρα.

Νέα πτώση των τιμών των crypto

Οι αγορές crypto εξακολουθούν να είναι σε αναταραχή καθώς το πλήγμα από το κανόνι του FTX έχει μεγάλο αντίκτυπο.

Η τιμή του bitcoin υποχωρούσε το μεσημέρι 2,2% στα 15.780 δολάρια, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο διετίας, ενώ η τιμή του ether κατέγραφε απώλειες 3,2% στα 1.091 δολάρια.

Συνολικά, η κεφαλαιοποίηση των 100 μεγαλύτερων κρυπτονομισμάτων έχει μειωθεί πάνω από 70% τον περασμένο χρόνο.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ