Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Μπρετόν σε Μασκ: Υπάρχει τεράστια δουλειά μπροστά για να συμμορφωθεί το Twitter

Ελον Μασκ / Πηγή: AP
Ελον Μασκ / Πηγή: AP

Επικοινωνία με τον Ίλον Μασκ είχε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν ο οποίος τόνισε στον επικεφαλής του Twitter ότι η πλατφόρμα πρέπει να εφαρμόσει διαφανή πολιτική χρηστών, να προστατεύσει την ελευθερία του λόγου, να αντιμετωπίσει την παραπληροφόρηση με αποφασιστικότητα και να περιορίσει τη στοχευμένη διαφήμιση.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, μετά τη συνάντηση στις 9 Μαΐου, στην οποία ο Ίλον Μασκ δεσμεύτηκε να συμμορφωθεί με τη νέα νομοθεσία της ΕΕ για την ηλεκτρονική πλατφόρμα, σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Τιερί Μπρετόν και ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter Έλον Μασκ συζήτησαν την ετοιμότητα της εταιρείας να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές υπηρεσίες.

«Χαιρετίζω τις δηλώσεις πρόθεσης του Ίλον Μασκ να ετοιμάσει το Twitter 2.0 για την Πράξη για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA). Χαίρομαι που ακούω ότι τη διάβασε προσεκτικά και τη θεωρεί ως μια λογική προσέγγιση για εφαρμογή σε παγκόσμια βάση», ανέφερε ο κ. Μπρετόν τονίζοντας εν τούτοις ότι υπάρχει «ακόμη τεράστια δουλειά μπροστά».

Μπρετόν και Μασκ συμφώνησαν ότι οι υπηρεσίες της Επιτροπής θα πραγματοποιήσουν ένα stress test στα κεντρικά γραφεία του Twitter στις αρχές του 2023, το οποίο θα επιτρέψει στην πλατφόρμα να στοχεύσει στη συμμόρφωση ακόμη και πριν από τις νόμιμες προθεσμίες και να προετοιμαστεί για έναν εκτεταμένο ανεξάρτητο έλεγχο, όπως προβλέπεται από την DSA.

Η Πράξη για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA), η οποία τέθηκε σε ισχύ τον Νοέμβριο του 2022, δημιουργεί νέες υποχρεώσεις για τις διαδικτυακές πλατφόρμες για τη μείωση των βλαβών και την αντιμετώπιση των κινδύνων στο διαδίκτυο. Αυτοί οι κανόνες θα προσφέρουν στους χρήστες νέα προστασία και στις επιχειρήσεις ασφάλεια δικαίου σε ολόκληρη την ενιαία αγορά. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, οι εταιρείες αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως και 6% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών, ακόμη και απαγόρευση λειτουργίας στην ενιαία αγορά της ΕΕ σε περίπτωση επανειλημμένων σοβαρών παραβιάσεων.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ