Νέα
  • ΓΔ: 825.02 +0.94%
  • Τζίρος: 56,67 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Tesla: Υπερδιπλασιάστηκαν οι πωλήσεις στην Κίνα το 2020

Tesla / Πηγή: AP
Tesla / Πηγή: AP

Υπερδιπλασιάστηκαν οι πωλήσεις της Tesla στην Κίνα το 2020, εν μέσω πανδημίας, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου.

Ενδεικτικό της ανόδου, είναι το γεγονός ότι οι πωλήσεις του αμερικανικού κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα ανήλθαν στα 6,66 δισ. δολάρια, αντιπροσωπεύοντας περίπου το ένα πέμπτο, ή το 21% των συνολικών πωλήσεων ύψους 31,54 δισ. δολαρίων, ενώ το 2019, οι πωλήσεις στην Κίνα έφτασαν τα 2,98 δισ. δολάρια, αντιπροσωπεύοντας μόλις το 12% των συνολικών πωλήσεων.

Οι ΗΠΑ παρέμειναν ωστόσο η μεγαλύτερη αγορά της Tesla, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 20% πέρυσι στα 15,21 δισ. δολάρια, αντιπροσωπεύοντας περίπου το ήμισυ των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι η Tesla ξεκίνησε από πέρυσι να αυξάνει την παραγωγή της στο εργοστάσιό της Σαγκάης, διαθέτοντας στην κινεζική αγορά αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί αποκλειστικά στην Κίνα.

Το μοντέλο 3, ήταν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις καλύτερες πωλήσεις στη χώρα το 2020, σύμφωνα με την China Passenger Car Association. Η αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε επίσης παραδόσεις του νέου μοντέλου Y - που κατασκευάζεται εξ' ολοκλήρου στην Κίνα - στην εγχώρια αγορά.

Παρόλα αυτά, η εταιρεία αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό στην τοπική αγορά από κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κατασκεταστών όπως οι Nio και Xpeng.

Την ίδια στιγμή, το Πεκίνο ενισχύει τους ελέγχους, επικαλούμενο αναφορές πελατών, καλώντας τους υπέυθυνους της εταιρείας σε συναντήσεις για να συζητηθούν τα προβλήματα αυτά. Σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ, τα περιστατικά που έχουν αναφερθεί περιλαμβάνουν ένα μοντέλο 3 που φέρεται να εξερράγη σε ένα γκαράζ της Σαγκάης τον Ιανουάριο, ενώ την περασμένη εβδομάδα, οι κινεζικές αρχές δήλωσαν ότι η Tesla θα πρέπει να ανακαλέσει περισσότερα από 36.000 αυτοκίνητα λόγω βλάβης στις οθόνες αφής.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ