Νέα
  • ΓΔ: 1261.67 +0.28%
  • Τζίρος: 120,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Microsoft: Επένδυση - μαμούθ 10 δισ. δολάρια στη τεχνητή νοημοσύνη

Microsoft / Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Σε μία κίνηση που αναμένεται να χαρακτηριστεί ιστορική προχωρά η Microsoft που επενδύει ως και 10 δισ. δολαρίων στο OpenAI, τον δημιουργό του γνωστού bot τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT.

Το ChatGPT έχει συνεπάρει το Διαδίκτυο από τότε που κυκλοφόρησε στα τέλη Νοεμβρίου, συγκεντρώνοντας τα πρώτα του εκατομμύρια χρήστες σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Η μίμηση της ανθρώπινης συνομιλίας πυροδότησε εικασίες σχετικά με τις δυνατότητές του να υποκαταστήσει τους επαγγελματίες συγγραφείς και ακόμη και να απειλήσει τη βασική επιχείρηση αναζήτησης της Google. Πίσω από αυτό βρίσκεται ο Sam Altman ο οποίος κερδίζει χρήματα χρεώνοντας τους προγραμματιστές για άδεια χρήσης της τεχνολογίας του.

Η νέα τεχνολογία βασίζεται στο μοντέλο γλώσσας GPT-3 του OpenAI και έρχεται στο τέλος ενός έτους με εντυπωσιακές προόδους στην τεχνητή νοημοσύνη. Το μοντέλο δημιουργίας εικόνων Dall-E της εταιρείας οδήγησε επίσης σε μια ευρεία συζήτηση σχετικά με την εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης στους δημιουργικούς κλάδους. Η OpenAI εργάζεται ήδη σε ένα διάδοχο μοντέλο GPT-4 για την επεξεργασία φυσικής γλώσσας.

Η Microsoft έχει επενδύσει στο παρελθόν περίπου 1 δισ. δολάρια στην OpenAI. Εργάζεται επίσης για να προσθέσει το ChatGPT στη μηχανή αναζήτησής του Bing, αναζητώντας ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα απέναντι στην κυρίαρχη Alphabet. Το bot είναι σε θέση να απαντά σε ερωτήματα με φυσικό και ανθρώπινο τρόπο, να διεξάγει μια συνομιλία και να απαντά σε δευτερογενείς ερωτήσεις, σε αντίθεση με τις βασικές υπηρεσίες της Google.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ