Νέα
  • ΓΔ: 1215.8 -0.16%
  • Τζίρος: 101,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μπάιντεν: Καλεί τους Αμερικανούς να φορούν μάσκα μέχρι το τέλος του 2022

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν / Πηγή: AP
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν / Πηγή: AP

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια ομιλίας του, την προηγούμενη Πέμπτη, έκανε λόγο για τη χρησιμότητα των μασκών ενάντια στη νόσο Covid-19 και κάλεσε τους πολίτες να τη φορούν μέχρι τα τέλη του 2022, παρά το γεγονός ότι στις ΗΠΑ θα έχουν εμβολιαστεί πάνω από 300 εκατ. πολίτες μέχρι το καλοκαίρι.

Ο κ. Μπάιντεν μάλιστα, αρνήθηκε να βγάλει την μάσκα του ακόμα και ενώ βρισκόταν σε απόσταση πάνω από ένα μέτρο από τους υπολοίπους παρευρισκόμενους. «Το να φοράμε μάσκα μπορεί να σώσει ζωές, ένα σημαντικό αριθμό ζωών. Οπότε απλά ζητώ συγγνώμη αν δεν με ακούτε τόσο καθαρά» δήλωσε.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν τόνισε πως η Αμερική βρίσκεται ακόμα στη μέση της πανδημίας, καθώς ο αριθμός των μεταλλάξεων αυξάνεται ταυτόχρονα με τον ρυθμό μετάδοσης.

«Ο φετινός Ιανουάριος σημείωσε τους περισσότερους θανάτους, χάσαμε πάνω από 100.000 συμπολίτες μας, ενώ οδεύουμε να ξεπεράσουμε τους 500.000 νεκρούς τον επόμενο μήνα» και συνέχισε «Τα νέα στελέχη που αναδύονται δημιουργούν τεράστιες προκλήσεις και η κάλυψη εξακολουθεί να είναι το πιο εύκολο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να σώσετε ζωές. Αλλά πρέπει όλοι να βάλουν μάσκα. Ξέρω ότι είναι μπελάς, αλλά αποτελεί και μια πατριωτική ευθύνη. Είμαστε καταμεσής ενός πολέμου με αυτόν τον ιό».

Η πορεία του εμβολιασμού

Ωστόσο, με περισσότερα από 26 εκατ. εμβόλια να έχουν παραδοθεί στις τρεις πρώτες εβδομάδες θητείας του Μπάιντεν, οι ΗΠΑ βρίσκονται κοντά στο να ξεπεράσουν το στόχο των 100 εκατ. δόσεων στις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του.

«Μόλις σήμερα το απόγευμα, υπογράψαμε τις τελικές συμβάσεις για 100 εκατ. εμβόλια της Moderna και 100 εκατ. εμβόλια της Pfizer. Επιπλέον, είμαστε σε θέση να παρατείνουμε τις ημερομηνίες παράδοσης με επιπλέον 200 εκατ. εμβόλια μέχρι τα τέλη Ιουλίου, ταχύτερα από ότι αναμενόταν», δήλωσε ο Μπάιντεν την Πέμπτη. «Αυτό μεταφράζεται με 300 εκατ εμβολιασμένους Αμερικανούς μέχρι τα τέλη Ιούλη», πρόσθεσε.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ