Νέα
  • ΓΔ: 1054.59 +0.83%
  • Τζίρος: 88,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Η Τουρκία απέρριψε την προσφορά του Μασκ να στείλει το Starlink μετά τον φονικό σεισμό

Η τουρκική κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση του Έλον Μασκ να στείλει δορυφορική ευρυζωνική υπηρεσία στην Τουρκία μετά τον ισχυρότερο σεισμό που έπληξε τη χώρα εδώ και δεκαετίες.

Ο Μασκ είπε στο Twitter ότι μια από τις εταιρείες του, η Space Exploration Technologies Corp., θα μπορούσε να παρέχει το δίκτυο Starlink - τον αστερισμό από δορυφόρους χαμηλής τροχιάς - μόλις ανάψει το πράσινο φως η τουρκική κυβέρνηση.

Ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί, ευχαρίστησε σύμφωνα με το Bloomberg, τον δισεκατομμυριούχο για την πρόταση, αλλά είπε ότι η Τουρκία διαθέτει επαρκείς δορυφόρους.

Η Τουρκία διαθέτει σταθμούς βάσης που λειτουργούν με μπαταρίες, αν και δεν μπορεί να παρασχεθεί ηλεκτρική ενέργεια σε ορισμένες περιοχές, είπε ο αξιωματούχος.

Ο ισχυρότερος σεισμός (7,8 Ρίχτερ ή 7,4 σύμφωνα με τουρκικές εκτιμήσεις) των τελευταίων δεκαετιών σκότωσε εκατοντάδες ανθρώπους στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας και προκάλεσε τον τραυματισμό χιλιάδων ακόμη. Είναι ο ισχυρότερος σεισμός που έπληξε τη χώρα από το 1939. Η SpaceX του Έλον Μασκ αναμένεται να εκτοξεύσει τον πρώτο επικοινωνιακό δορυφόρο της Τουρκίας, τον Turksat 6A, σε τροχιά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ