Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Εξομαλύνεται η κατάσταση με τις πτήσεις της Lufthansa

Lufthansa: Πραγματοποίησε πτήση άνω των 15 ωρών χωρίς ενδιάμεση στάση
Πηγή: AP

Η πτητική λειτουργία στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης αποκαθίσταται σταδιακά, μετά την ακύρωση αφίξεων και αναχωρήσεων λόγω της κατάρρευσης του συστήματος πληροφορικής της αεροπορικής εταιρίας Lufthansa, το οποίο επηρέασε όλες τις πτήσεις της εταιρίας και των θυγατρικών της παγκοσμίως. Το πρόβλημα οφείλεται στην καταστροφή καλωδίου οπτικών ινών από εκσκαφικό μηχάνημα σε εργασίες για τον σιδηρόδρομο στην Έσση.

Σύμφωνα με τον διαχειριστή του αεροδρομίου Fraport και της υπηρεσίας Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας της Γερμανίας (DFS), από τις 13:20 (τοπική ώρα) έχουν καταστεί και πάλι εφικτές 40 προσεγγίσεις ανά ώρα, «κάτι που είναι κοντά στην κανονική λειτουργία του αεροδρομίου».

Μόνο πάντως στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ακυρώθηκαν μέχρι το μεσημέρι περισσότερες από 200 πτήσεις, οι περισσότερες αφίξεις. Σε πολλές πτήσεις έγινε εκτροπή προς τα αεροδρόμια του Ντίσελντορφ, της Νυρεμβέργης και του Μονάχου, το οποίο δέχθηκε επίσης ιδιαίτερη επιβάρυνση, ενώ οι επιβάτες των εσωτερικών πτήσεων στη Γερμανία έπρεπε να μετακινηθούν με τα τρένα. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρίας, η πλήρης αποκατάσταση της λειτουργίας του συστήματος αναμένεται εντός των επόμενων ωρών.

Από την πλευρά της Deutsche Telekom επιβεβαιώθηκε ότι εκσκαφέας έκοψε τις γραμμές οπτικών ινών σε βάθος πέντε μέτρων αργά χθες το απόγευμα και δεν είναι σαφές πόσο γρήγορα θα διορθωθεί η ζημιά.

Νέα προβλήματα στις πτήσεις αναμένονται όμως και την Παρασκευή, καθώς η συνδικαλιστική οργάνωση ver.di έχει καλέσει σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ