Νέα
  • ΓΔ: 1421.71 -0.32%
  • Τζίρος: 151,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Διαδικτυακή σύνοδος της G7 την Παρασκευή με τη συμμετοχή του Ζελένσκι

Πηγή: AP

Η G7 θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου διαδικτυακή σύνοδο με τη συμμετοχή του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε σήμερα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα μερικές ημέρες πριν από την πρώτη επέτειο από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Προκειμένου οι ηγέτες των χωρών της G7 να μπορέσουν να παραμείνουν ενωμένοι στον τρόπο που αντιμετωπίζουν την εισβολή στην Ουκρανία, αποφάσισα να οργανώσω αυτή την εβδομάδα, στις 24, διαδικτυακή σύνοδο των χωρών της G7 με προσκεκλημένο τον πρόεδρο Ζελένσκι», ανέφερε ο Κισίντα σε ομιλία του από το Τόκιο.

Εξάλλου, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα προσφέρει νέα οικονομική βοήθεια ύψους 5,5 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία.

«Είναι επίσης απαραίτητο να βοηθήσουμε τους ανθρώπους τα μέσα διαβίωσης των οποίων καταστράφηκαν από τον πόλεμο και να αποκαταστήσουμε τις κατεστραμμένες υποδομές. Αποφασίσαμε να προσφέρουμε επιπλέον οικονομική στήριξη ύψους 5,5 δισεκ. δολαρίων» στην Ουκρανία, εξήγησε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ