Νέα
  • ΓΔ: 1244.75 +2.16%
  • Τζίρος: 137,93 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μεγαλώνει το μισθολογικό χάσμα για τις γυναίκες που δεν έχουν παντρευτεί ποτέ

Πηγή: Pixabay

Οι γυναίκες που δεν έχουν παντρευτεί ποτέ είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ομάδα στην αγορά εργασίας, ενώ το εις βάρος τους μισθολογικό χάσμα έχει μεγαλώσει.

Οπως αναφέρει το Bloomberg, οι μέσες εβδομαδιαίες αποδοχές αυτής της ομάδας εργαζομένων αντιστοιχούν στο 92,1% των αποδοχών των ανδρών που δεν έχουν παντρευτεί ποτέ, σύμφωνα με νέα έκθεση της Wells Fargo που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη. Το χάσμα αυτό έχει αυξηθεί από μια δεκαετία πριν, όταν οι αμοιβές ήταν στο 95,8% των αποδοχών των ανδρών. 

Συνολικά, οι γυναίκες κερδίζουν περίπου το 83% των αποδοχών των ανδρών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Γραφείο Απογραφής. Η οικονομολόγος της Wells Fargo, Sarah House, εξεπλάγη από το αυξανόμενο μισθολογικό χάσμα στις ανύπαντρες γυναίκες.

«Έχοντας περισσότερα χρόνια εργασιακής εμπειρίας και λιγότερες πιθανότητες να κάνουν διαλείμματα για να μεγαλώσουν ένα παιδί, κι ενώ έχουμε αυξανόμενο εκπαιδευτικό επίπεδο μεταξύ των γυναικών - θα περίμενα να δω κάποια πρόοδο όσον αφορά το μισθολογικό χάσμα σε αυτή την κατηγορία», δήλωσε η ίδια. Η επιμονή του μισθολογικού χάσματος οφείλεται εν μέρει στις μισθολογικές διαφορές μεταξύ κλάδων στους οποίους κυριαρχούν οι γυναίκες, όπως η διδασκαλία, και εκείνων στους οποίους κυριαρχούν οι άνδρες, όπως οι κατασκευές, δήλωσε η Sarah House. 

Σε μια ακτινογραφία του εργατικού συναμικού, ο αριθμός των γυναικών που δεν έχουν παντρευτεί ποτέ αυξήθηκε τρεις φορές ταχύτερα από ό,τι το ευρύτερο εργατικό δυναμικό την τελευταία δεκαετία. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι η μέση ηλικία γάμου για τις γυναίκες έχει ανέλθει στα περίπου 28 έτη από τα 26 που ήταν το 2010, σύμφωνα με την έκθεση της Wells Fargo.

Οπως προκύπτει, περισσότεροι Αμερικανοί επιλέγουν επίσης να μην παντρευτούν καθόλου. 

Με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ